Suzuki va produce mașini electrice Toyota pentru piața din India, în urma semnării unui acord între cele două companii

Suzuki va produce mașini electrice Toyota pentru piața din India, în urma semnării unui acord între cele două companii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 nov 2017

Toyota și Suzuki au finalizat negocierile începute în luna februarie, privind parteneriatul pentru piața din India, pe segmentul mașinilor electrice, și au semnat un acord în urma căruia Suzuki va produce, din 2020, mașini proprii, dar și modele Toyota.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform înțelegerii, Suzuki va fabrica vehicule electrice proprii și vehicule marca Toyota pentru piața indiană, în timp ce Toyota va oferi suportul tehnic. În plus, Toyota și Suzuki intenționează să facă și un studiu referitor la impactul pe care acest tip de vehicule îl va avea asupra pieței locale, inclusiv disponibilitatea pieței, nevoile reale, necesarul de stații de încărcare. Va fi efectuat un program de cursuri pentru mecanici și personalul din rețelele de distribuție, pentru a fi la curent cu modelele electrice ale celor două companii.

FOTO A fost lansată Dacia Logan electrică, cu sigla Mahindra, produsă de foștii parteneri Renault CITEȘTE ȘI FOTO A fost lansată Dacia Logan electrică, cu sigla Mahindra, produsă de foștii parteneri Renault

Autoritățile indiene și-au exprimat dorința de a introduce cât mai rapid vehiculele electrice pe șoselele din India, iar Suzuki și-a anunțat deja intenția de a construi o fabrică pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion în cadrul uzinei deja existente în Gujarat. Conform contractului, în afara bateriilor litiu-ion, o serie de alte componente majore necesare pentru vehiculele electrice vor fi produse tot în India, susținând astfel programul guvernului Indian care își dorește prin inițiativa “Make in India” o creștere a producției la nivel local.

Pe viitor, experiența companiei Suzuki Motor Corporation obținută în urma dezvoltării acestor modele electrice pentru piața din India urmează să fie valorificată și la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki
toyota
masini electrice