TABEL Dacia cade pe cea mai mare piață a sa, Franța

TABEL Dacia cade pe cea mai mare piață a sa, Franța
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 oct 2019

Dacia și Renault au inversat, în septembrie, rolurile jucate în acest an pe piața franceză, cea mai mare piață a mărcii românești. Marca românească a scăzut în ultima lună analizată, în timp ce Renault a înregistrat o creștere bună pe o piață care a avut un avans de 16,6% în luna a noua, dar rămâne pe minus pe întreg anul. Marca românească are nevoie tot mai mare de modele noi, dar acestea întârzie să apară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce ne-au obișnuit în acest an cu poziții antagoniste, Dacia cu plus și Renault cu minus, iată că Dacia intră în declin pe piața franceză, cu -2,2% mai puține vehicule înmatriculate. Pe segmentul de autoturisme, scăderea este de 2,3%, cu 9.134 de unități înmatriculate. Cota de piață a Dacia a coborât cu un punct procentual, la 5,3% din piața de autoturisme, respectiv 4,4% din întreaga piață de vehicule. În același timp, Renault are un avans vertignos, 22,3% pe total vehicule și 21,8% autoturisme, comparativ cu anul trecut. Datele au fost publicate de companie și de asociația constructorilor auto din Hexagon.

FOTO Mitsubishi anunță premiera unui nou SUV, hibrid EV cu range extender și patru motoare electrice CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi anunță premiera unui nou SUV, hibrid EV cu range extender și patru motoare electrice

La nivelul întregului an, Dacia are o scădere și mai mare, -4,1% pe total vehicule și -4,3% pe autoturisme, cu o cotă de piață ce rămâne peste 6%. Dacia a depășit pragul de 100.000 de unități și în acest an, în luna septembrie, cu 103.561 autoturisme înmatriculate.

Această evoluție cu rezultate negative a mărcii are cel puțin două cauze: schimbările legislative în amterie de emisii, care au impus schimbări serioase de motorizări, dar și lipsa de modele noi în gamă, în special în zona Logan - Sandero, mașini vechi de peste șapte ani.

FOTO Noua Toyota C-HR, lansată cu un design revizuit și cu un nou motor hibrid CITEȘTE ȘI FOTO Noua Toyota C-HR, lansată cu un design revizuit și cu un nou motor hibrid

Marca Renault are, pe primele nouă luni, un declin de 6,1%, la 300.106 autoturisme, cu un total vehicule de 408.838 unități înmatriculate în intervalul ianuarie - septembrie. Pe segmentul LCV, mașinile Renault înmatriculate au fost mai multe față de anul trecut cu 6,8%. Vânzările de utilitare Dacia sunt nesemnificative în Franța, puțin peste 100 de exemplare lunar.

Scăderea întregului Grup Renault este mai redusă, fiind compensată de creșterea din ultima lună. Astfel, marca franceză a înmatriculat 406.164 autoturisme, cu 5,3% mai puține față de anul trecut, în aceeași perioadă.

În total, în Franța au fost înmatriculate, de la începutul anului, aproape 2 milioane de vehicule, în scădere cu 0,1% față de anul trecut. Dintre acestea, autoturismele au fost 1,6 milioane, în scădere cu 1,3%.

TABEL Dacia cade pe cea mai mare piață a sa, Franța

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia inmatriculari franta
vanzari auto
piata auto
masini franta