Ford și Mahindra au semnat un acord istoric și își unesc forțele pe piața din India

Ford și Mahindra au semnat un acord istoric și își unesc forțele pe piața din India
scris 3 oct 2019

Ford și Mahindra& Mahindra au anunțat crearea unui joint venture evaluat la 275 milioane de dolari, care preia activitățile de producție și distribuție din India ale companiei americane.

Ford Motor a semnat un acord istoric cu Mahindra&Mahindra, companie indiană, pentru crearea unei companii cu sediul în India, de tip joint-venture. Distribuția acțiunilor nu va fi egală, Ford urmând să dețină un pachet minoritar, de 49%, în timp ce Mahindra va avea 51%.

Noua companie, evaluată la 275 milioane de dolari, va prelua cea mai mare parte din business-ul Ford din India, inclusiv uzinele de automobile din Chennai și Sannand, potrivit anunțului oficial al celor două companii. Nu vor face parte din noua companie fabrica Ford de motoare din Sanand, divizia Global Business Services, Ford Credit și Ford Smart Mobility.

Noua companie va acoperi 14 procente cotă de piață, o creștere substanțială pentru Ford, care deține în prezent sub 3% din vânzările de automobile de pe piața indiană.

FOTO Oficial - Tesla intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Oficial - Tesla intră în România

„Mahindra și Ford împreună este un testament pentru îndelunga istorie a cooperării și respectului multual dintre cele două companii”, a declarat Anand Mahindra, președinte al Mahindra Group.

Cele două companii auto vor dezvolta în cadrul parteneriatului trei vehicule de tip SUV/crossover, care vor purta marca Ford, dar vor fi construite pe o platformă comună a Mahindra, cu motoare produse de aceeași companie. Primul produs va fi un SUV de clasă medie. Va fi demarată o colaborare și pentru vehicule electrice, pe o platformă Ford și cu motoare electrice produse de Mahindra.

Fiecare brand al celor două companii își va vinde în continuare mașinile sub propriul brand, prin propriile rețele de dealeri. Mahindra va beneficia de sprijinul Ford pentru a-și extinde exporturile de vehicule, urmând a fi exportate mașini fabricate în India, Ford și Mahindra, pe piețe emergente.

Cele două companii, care au pus bazele, în 2017, unei alianțe pe piața din India, se așteaptă ca noul joit-venture să fie funcțional la mijlocul lui 2020. Compania va fi manageriată de Mahindra, dar va avea în structurile de conducere reprezentanți ai ambelor companii.

„Ford și Mahindra au o lungă istorie împreună și suntem mândri să fim parteneri pentru a crește brandul Ford în India. Rămânem profund dedicați angajaților noștri, dealerilor și furnizorilor, iar această nouă eră a colaborării ne va permite să livrăm mai multe vehicule clienților în această importantă piață”, a spus Bill Ford, președinte executiv al Ford Motor Co.

Mahindra a vândut modelul Logan, fabricat sub licență Renault și a dezvoltat, de asemenea, un vehicul electric pe baza modelului românesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford mahindra
joint venture ford mahindra
ford india
uzina ford chennai