Tarom estimează că intră pe profit din acest an, după 10 ani de pierderi

Tarom estimează că intră pe profit din acest an, după 10 ani de pierderi
scris 27 mar 2018

Transportatorul aerian național Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei, după ce, în ultimii zece ani, compania a raportat pierderi în fiecare an.

Cifrele apar în proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli publicat în dezbatere de acționarul său majoritar, Ministerul Transporturilor.

De precizat însă că în dreptul rubricii referitoare la profitul net nu este trecută nicio sumă, scrie News.ro.

De asemenea, Tarom și-a planificat investiții de 440,2 milioane lei în acest an.

Cheltuielile totale sunt preconizate la 1,5 miliarde lei.

În plus, cheltuielile de natură salarială au fost majorate la 171,06 milioane lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și a modificărilor legislative privind contribuțiile sociale obligatorii, arată documentul.

Tarom estimează un număr de circa 1.900 de salariați la sfârșitul anului. Câștigul mediu  lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 7.970 lei.

Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în 2018. Segmentul SUV-urilor acoperă deja o treime din piață CITEȘTE ȘI Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în 2018. Segmentul SUV-urilor acoperă deja o treime din piață

Compania are de încasat creanțe restante de aproape 3 milioane lei.

Tarom a fost înființată în 1954 și se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

În 2016, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air și Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom