Volkswagen Touareg, dezvăluit în premieră la SIAB. Prețurile pentru piața românească

Volkswagen Touareg, dezvăluit în premieră la SIAB. Prețurile pentru piața românească
scris 26 mar 2018

Volkswagen România a lansat noua generație a SUV-ului Touareg la Salonul Auto București (SIAB), într-un eveniment mai rar pentru piața noastră, la doar câteva ore de la premiera mondială de la Beijing. Mai mult, SIAB a fost primul salon auto din lume în care modelul german a putut fi admirat de public. Clienții pot comanda acest model direct la stand, până pe 1 aprilie.

Volkswagen a anunțat cu ocazia lansării de la SIAB și prețurile pentru piața românească, având o configurație de pre-sale, la 43.000 de euro. Acesta este echipat cu un motor diesel, un V6 de 3.0 litri, cu 231 CP. Prețul de pornire, dincolo de ofertă, va fi de 49.110 euro, pentru motorul de 231 CP și, respectiv, 57.554 euro, pentru motorul cu o putere de 286 CP.

"Suntem onorați că vom putea dezvălui publicului din România noul Touareg, țara noastră fiind a treia piață la nivel european în ceea ce privește vânzările acestui model. Cu această ocazie vom oferi clienților posibilitatea să își rezerve primii noul model, printr-o acțiune de pre-sale”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Printre trăsăturile modelului sunt Innovision Cockpit, care constă într-o unitate de comandă integral digitalizată. Această unitate îmbină instrumentele digitale de bord (Digital Cockpit cu display de 12 inci) cu sistemul multimedia de top Discover Premium (cu ecran de 15 inci), unindu-le într-o singură unitate care permite utilizarea tuturor funcțiilor, oferă informații, permite comunicarea și asigură divertisment.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

În materie de siguranță, noi tehnologii au apărut la bordul lui Touareg: asistență pentru vizibilitatea pe timp de noapte numită Nightvision (detectează pe timp de noapte persoanele și animalele cu ajutorul camerei cu infraroșu), asistentul pentru ambuteiaje și porțiuni de drum în lucru (accelerare, frânare și direcție parțial automatizate și menținerea benzii de rulare la viteze de până la 60 km/h), asistentul pentru intersecții (reacționează la vehiculele care intersectează Touareg în partea din față), direcția activă pentru tracțiunea integrală (astfel Touareg devine la fel de manevrabil ca un automobil compact), noul sistem electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării cu brațe stabilizatoare controlate electro-mecanic, farurile IQ.Light – LED-Matrix (lumini de drum și de întâlnire controlate interactiv cu ajutorul camerei video) și display-ul head-up proiectat direct pe parbriz.

Noua generație Touareg este mai lată și mai lungă în comparație cu modelul precedent, iar volumul portbagajului  a crescut de la 697 la 810 de litri, în timp ce greutatea mașinii a scăzut cu 106 kg.

Volkswagen va lansa Touareg cu două motoare diesel de 170 kW / 231 CP și 210 kW / 286 CP. Ulterior vor fi incluse în gamă un motor V6 pe benzină (250 kW / 340 CP) și un turbodiesel V8 (310 kW / 421 CP). Pentru piața din China este pregătit un sistem de propulsie hibridă plug-in cu puterea sistemului de 270 kW/367 CP

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
touareg
noul touareg
siab
prețuri touareg