Taximetriștii continuă protestele

Taximetriștii continuă protestele

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Taximetriștii membri ai Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă luni protestele în Piața Constituției, cu aproximativ 100 de mașini participante la protest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele organizației, Remus Nedelcu, a declarat, pentru AGERPRES, că taximetriștii doresc modificarea OUG/49 din 2019, "transformată în Legea 204 care discreditează taximetria și îi avantajează pe cei de la ride-sharing", scrie Agerpres.

Nissan aruncă un colac de salvare: Negocieri pentru a investi într-un producător de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Nissan aruncă un colac de salvare: Negocieri pentru a investi într-un producător de vehicule electrice

Potrivit acestuia, 32 de persoane se aflau duminică în greva foamei.

"În momentul de față sunt circa 100 de mașini și mai vin. Continuăm greva foamei și așteptăm colegii din țară să vină cât mai mulți. Ieri (duminică, n.r.) eram 32 de persoane în greva foamei. Vom continua în fiecare zi până când Guvernul ne va primi și va sta la discuție despre acest OUG/49 care nu numai că face o nedreptate și concurență neloială în taximetrie, dar și acceptă ca aproximativ 40-50 de milioane de euro să iasă lunar din țară neimpozitați. Dorim modificarea OUG/49 dată în 2019 și transformată în Legea 204 care discreditează taximetria și îi avantajează pe cei de la ride-sharing. Este o concurență neloială", a precizat Remus Nedelcu.

Reprezentanții taximetriștilor au anunțat în 28 februarie că vor intra în greva foamei, după ce reprezentanții Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceștia.

"Am cerut să se dea o ordonanță de urgență pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern, n.r.) ei s-au făcut că nu știu absolut nimic, că acum iau la cunoștință, că acum văd despre ce e vorba și ne-au mai cerut încă o lună de zile ca să vină cu o propunere. Fapt care nu se poate întâmpla pentru că peste o lună, o lună și un pic, chiar nu mai avem cu cine sta de vorbă pentru că se intră în campanie electorală, nu o să se mai poată da ordonanțe de urgență și taximetria la nivel național o să intre în colaps, la propriu. Toți cei din piață, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piața Constituției, o altă parte au blocat Piața Victoriei, vor intra în greva foamei. Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulți au început să plângă de durere pentru că nu-și mai pot plăti ratele la mașini, nu își mai pot plăti leasing-urile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu", a afirmat, în 28 februarie, Remus Nedelcu.

Protestul taximetriștilor a fost anunțat pentru 4 martie și perioada 8-10 martie 2024.

Conform unui comunicat al Confederației Sindicale Naționale Meridian, acțiunea are ca scop atragerea atenției Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
protest
greva