Tesla a concediat zeci de angajați, după ce aceștia au lansat o campanie pentru formarea unui sindicat

Tesla a concediat zeci de angajați, după ce aceștia au lansat o campanie pentru formarea unui sindicat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

Tesla a concediat zeci de angajați din departamentul său Autopilot, al uzinei sale din Buffalo, din New York, la o zi după ce muncitorii au lansat o campanie pentru formarea unui sindicat, potrivit unei plângeri depuse la o agenție guvernamentală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La începutul acestei săptămâni, lucrătorii Tesla din New York au declarat că se vor alătura sindicatului Workers United Upstate New York, ceea ce îi va ajuta să aibă un cuvânt de spus la locul lor de muncă, scrie News.ro.

Autoturismele diesel din România, la un nou minim istoric. Electricele și hibridele ocupă aproape un sfert din piață CITEȘTE ȘI Autoturismele diesel din România, la un nou minim istoric. Electricele și hibridele ocupă aproape un sfert din piață

Sindicatul Workers United Upstate New York, într-un dosar la Consiliul Național pentru Relații de Muncă din SUA (NLRB), a acuzat miercuri Tesla, cel mai valoros producător de automobile din lume în funcție de capitalizarea bursieră, că a reacționat prin concedierea unora dintre angajați, ca represalii pentru activitatea sindicală”.

Compania a concediat peste 30 de angajați, a spus sindicatul în comunicat, adăugând că lucrătorii au primit și un e-mail cu o politică actualizată, care le interzice să înregistreze întâlnirile la locul de muncă fără permisiunea tuturor participanților.

”Această politică încalcă legea federală a muncii și, de asemenea, încalcă legea consimțământului uniparte din New York, pentru a înregistra conversațiile”.

Angajații i-au cerut producătorului de mașini electrice să le respecte dreptul de a organiza un sindicat și au cerut companiei să semneze Principiile Electorale Echitabile, care ar împiedica Tesla să amenințe sau să riposteze împotriva lucrătorilor.

Directorul general Elon Musk a vorbit în trecut despre opoziția sa față de sindicate și a spus într-un tweet din 2018 că angajații își vor pierde opțiunile în acțiuni dacă ar forma un sindicat, determinând NLRB să-i ceară să ștergă tweetul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
concedieri
sindicat