Tesla a decis să își deschidă Superchargerele din România și pentru vehiculele electrice non-Tesla, ceea ce o face una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru mașini din țară

Tesla a decis să își deschidă Superchargerele din România și pentru vehiculele electrice non-Tesla, ceea ce o face una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru mașini din țară
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 dec 2023

Constructorul american Tesla a decis ca cele 7 stații și 32 de Superchargere individuale din România să fie deschise și pentru vehiculele electrice non-Tesla, ceea ce o face una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru mașini din țară.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

VEZI AICI ȘI Tesla taie gratuitatea la încărcarea mașinilor la stațiile rapide Superchargers în România

Vânzările de autobuze electrice s-au triplat în România și au ajuns la nivelul din Suedia sau Belgia CITEȘTE ȘI Vânzările de autobuze electrice s-au triplat în România și au ajuns la nivelul din Suedia sau Belgia

În România, Tesla a instalat deja mai multe stații Supercharger în București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara.

Tesla a început anterior să își deschidă rețeaua pentru alte mașini în diferite țări, iar acum a decis să lanseze facilitatea și în România.

FOTO Start pentru drumuri importante, inclusiv la Autostrada Litoralului CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru drumuri importante, inclusiv la Autostrada Litoralului

În noiembrie 2021, Tesla anunța că își deschide, în premieră, rețeaua de încărcare pentru alte mașini electrice pentru prima dată, la acel moment, cu un program pilot în Țările de Jos.

Deschiderea Tesla către alți producători de automobile electrice are loc în contextul adoptării legislației americane privind susținerea electrificării, care acordă subvenții producătorilor de automobile electrice, de baterii și operatorilor de stații de încărcare.

Pentru Tesla, deschiderea rețelei Supercharger pentru proprietarii de mașini ai altor mărci reprezintă și o potențială sursă de venituri, într-un context în care marja de profit pe automobil a scăzut simțitor, odată cu reducerea prețurilor, atât în SUA, cât și în Europa.

VIDEO Ford Craiova începe livrările modelelor Transit și Tourneo Courier CITEȘTE ȘI VIDEO Ford Craiova începe livrările modelelor Transit și Tourneo Courier

Tesla operează peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume, în timp ce alți producători de automobile au format alianțe sau au investit în startup-uri pentru rețele, în timp ce pun în grabă vehicule electrice noi pe piață.

Tesla a lansat oficial activitatea din România în mai 2021, după ce anterior fusese deschisă la București o reprezentanță independentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
supercharger
tesla