Tesla a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de profit, în pofida pendemia de coronavirus

Tesla a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de profit, în pofida pendemia de coronavirus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2020

Tesla a raportat un nou trimestru cu profit, al treilea consecutiv, în pofida faptului că pendemia de coronavirus a închis activitățile companiei, inclusiv fabricile din SUA și China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profitul Tesla pe trimestrul 1 din acest an s-a ridicat la 16 milioane de dolari, dar veniturile din afacerile cu automobile ale companiei, care au fost de 5,1 miliarde dolari, au fost susținute de vânzarea de credite de emisii, în valoare de 354 de milioane de dolari. Este o creștere de 64% față de anul trecut și de 166% față de trimestrul anterior.

În total, veniturile Tesla s-au ridicat la aproape 6 miliarde dolari, în scădere cu 19% față de trimestrul anterior și cu 32% față de perioada similară de anul trecut. Profitul brut a fost de 1,2 miliarde dolari, în creștere cu 118% față de anul trecut. Marja de profit (GAAP) a depășit 20% pentru prima dată, în timp ce pe sectorul auto a fost de 25,5%. Marja profitului operațional a fost de 4,7%. Potrivit companiei, profitabilitatea a fost susținută de creșterea valorilor generate de Gigafactory Shanghai, de veniturile din credite de emisii și de livrările reduse de automobile.

Rezultatele VW Group, după primul trimestru: venituri în scădere cu 8,3%. Bentley și Porsche au crescut. „Pandemia a avut un impact substanțial asupra afacerii.” CITEȘTE ȘI Rezultatele VW Group, după primul trimestru: venituri în scădere cu 8,3%. Bentley și Porsche au crescut. „Pandemia a avut un impact substanțial asupra afacerii.”

„În pofida provocărilor operaționale globale, am reușit să obținem cel mai bun trimestru al nostru pentru producție și livrări”, se precizează în anunțul oficial Tesla.

Marca Tesla a livrat 88.496 de vehicule de la începutul anului, cu 40% mai multe decât în 2019, din care Model 3 și Model Y au reprezentat 76.266 unități, o creștere de 50% față de anul trecut și o scădere de 18% față de trimestrul anterior.

Constructorul a precizat că nu poate face estimări pentru acest an, deoarece „este dificil de prezis cât de repede va reveni producția de automobile și rețeaua globală de furnizori la nivelurile anterioare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezultate tesla
livrari tesla
piata auto