Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut automobil electric din SUA în primul trimestru, cu 8.180 de vehicule livrate

Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut automobil electric din SUA în primul trimestru, cu 8.180 de vehicule livrate
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2018

Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut automobil electric din SUA în primul trimestru, cu 8.180 de vehicule livrate, comparativ cu 6.468 de automobile Prius Prime vândute de Toyota Motor și 4.375 de unități în cazul Chevy Bolt al grupului General Motors, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Poziția de lider a Tesla nu este puțin lucru pentru o companie care fabrică vehicule de numai 10 ani. Cu toate acestea, Tesla continuă să aibă probleme mari, scrie News.ro.

În următoarele câteva săptămâni, Tesla va trebui să dovedească că poate menține și mări ritmul de producție anunțat.

Vola.ro: Creștere de 31% la biletele de avion spre România. Românii care lucrează în străinătate își schimbă preferințele de transport când revin în țară de sărbători CITEȘTE ȘI Vola.ro: Creștere de 31% la biletele de avion spre România. Românii care lucrează în străinătate își schimbă preferințele de transport când revin în țară de sărbători

Analiștii de pe Wall Street au fost mulțumiți de datele referitoare la producție, dar nu entuziasmați.

”Destul de bine”, a scris un analist al Robert W. Baird & Co, Ben Kallo.

Un analist al KeyBanc Capital Market, Brad Ericson, a spus că cifrele ”sunt mai bune decât s-a temut”, în timp ce James Albertine, analist la Consumer Edge Research, a spus că ”speranța noastră este că viitoarele creșteri ale producției să fie mai ușoare”.

Marți, Tesla a încercat să calmeze temerile referitoare la sustenabilitate, având în vedere creșterea producției la 2.020 de automobile Model 3 în ultimele șapte zile din luna martie, afirmând că și săptămâna viitoare va fabrica 2.000 de astfel de vehicule.

Chiar și așa, constructorul de automobile din California nu a ieșit din ceea ce directorul general Elon Musk a numit ”iadul producției”.

Musk a scris luni pe Twitter că ”a reînceput să doarmă la fabrică”, pentru a încerca să rezolve întârzierile care au loc în producția Model 3, iar acesta nu este un mod de a sărbători un trimestru de succes.

În aceste condiții, cele două săptămâni în care producția a depășit 2.000 de vehicule pe săptămână sugerează cel puțin că cea mai mare problemă de blocaj al producției Tesla, de la fabrica de baterii din Nevada, s-ar putea să fi fost rezolvată.

Tesla a  mai estimat că nu va atrage din nou fonduri în acest an, în afară de liniile standard de creditare, în timp ce investitorii anticipaseră că producătorul auto va avea nevoie de alte 3 miliarde de dolari. Acțiunile Tesla au crescut cu până la 6,9% în urma informației.

Producția totală de automobile Model 3 a fost de 9.766 de unități în primul trimestru.

Compania a menținut totodată obiectivul de a ajunge la o producție săptămânală de 5.000 de automobile Model 3 la sfârșitul trimestrului al doilea.

Pentru automobilele Model S și Model X, Tesla intenționează să livreze în acest an 100.000 de unități, anticipând o creștere rapidă a producției în actualul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
sua