Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil din Europa, în septembrie. Dacia Sandero rămâne în top 3

Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil din Europa, în septembrie. Dacia Sandero rămâne în top 3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 oct 2022

Explozia de vânzări și înmatriculări de automobile electrice din Europa a adus un nou lider în vânzările de mașini noi în regiune. După ce în urmă cu mai multe luni Model 3 de la Tesla devenea pentru o lună cel mai vândut automobil din Europa, acum a venit rândul lui Model Y să devină liderul pieței și să depășească modelele locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Tesla Model Y a dominat masiv piața de automobile din Europa în luna septembrie, conform înmatriculărilor din cele 27 de state ale UE, conform datelor Jato Dynamics. Modelul electric al americanilor, produs în Berlin și în China, deopotrivă, a atins un volum record de 19.367 de unități, triplându-și practic rezultatele din septembrie 2021.

Pe locul al doilea s-a situat Peugot 208, la o distanță foarte mare, cu 19.601 unități înmatriculate, și Dacia Sandero, cu 17.733 de unități.

Celelalte automobile cele mai vândute din Europa au fost Skoda Octavia, Toyota Yaris, VW T-Roc, toate trei cu aproximativ 17.000 de unități și toate trei în creștere față de anul trecut, fiind urmate de VW Golf și Renault Clio, cu ani în urmă cele mai vândute două modele ale UE, acum în scădere ambele, precum și de Nissan Qashqai, care revine în vânzările europene, și Fiat 500.

Ford a anunțat rezultatele pentru trimestrul 3, cu pierderi de 800 de milioane de dolari, din cauza eșecului Argo AI. În Europa, constructorul a trecut pe profit CITEȘTE ȘI Ford a anunțat rezultatele pentru trimestrul 3, cu pierderi de 800 de milioane de dolari, din cauza eșecului Argo AI. În Europa, constructorul a trecut pe profit

Pe segmentul de vehicule electrice, Tesla este de departe principalul jucător, cu o cotă imensă, respectiv 42.000 de automobile Model Y și Model 3 înmatriculate în septembrie, la aproape 2,5% din totalul pieței auto din regiune. Modelul Dacia Spring a urcat pe locul 5 în luna septembrie, cu 4.846 de unități, fiind depășit doar de VW ID.4 și Fiat 500, plus cele două modele Tesla.

Celelalte modele produse în România s-au situat în afara Top 10, respectiv locul 12 Ford Puma (14.500 unități), locul 19 Dacia Duster (12.400 unități), și în afara Top 50, Dacia Jogger, cu aproape 6000 de unități. După 9 luni, cel mai vândut model al Dacia, Sandero, însumează 145.800 unități înmatriculte în UE, Duster – 111.300 unități, Jogger – 39.301 unități (acesta fiind și cel mai nou lansat), iar Spring – 31.200 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model y
vanzari auto europa
dacia sandero
cele mai vandute masini ue