Tesla negociază construirea primei fabrici în Europa

Tesla negociază construirea primei fabrici în Europa
scris 31 iul 2018

Tesla se află în discuții cu autoritățile din Germania și Olanda pentru a construi prima fabrica auto din Europa, în care ar urma să producă atât autoturisme electrice cât și baterii, susține publicația americană The Wall Street Journal.

Potrivit publicației, care citează “oficiali”, producătorul de vehicule electrice a avut discuții preliminare cu două state germane care se luptă să găzduiască viitoarea Gigafactory din Europa.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat încă din luna iunie că preferă ca Germania să fie țara în care să construiască prima fabrică Tesla din Europa, eventual la frontiera germano-franceză, în apropierea țărilor Țărilor de Jos.

Mercedes-Benz vrea să ia fața lui Audi e-tron. SUV-ul electric EQC va fi prezentat în septembrie, cu câteva zile înaintea modelului e-tron CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz vrea să ia fața lui Audi e-tron. SUV-ul electric EQC va fi prezentat în septembrie, cu câteva zile înaintea modelului e-tron

Tesla are deja instalată o divizie de inginerie în Pruem, Germania, care se află aproximativ 30 km de Belgia și aproximativ 100 km de franceză frontieră.

Tesla negociază construirea primei fabrici în Europa

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al Tesla a refuzat să comenteze informațiile publicate de The Wall Street Journal.

La începutul acestei luni, Tesla și-a anunțat intenția de a construi prima sa fabrică din afara SUA, în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesa
fabrică
europa
germania
olanda