FOTO Noi tronsoane ale unei autostrăzi, care ar fi trebuit finalizată în 2016, au fost recepționate astăzi

FOTO Noi tronsoane ale unei autostrăzi, care ar fi trebuit finalizată în 2016, au fost recepționate astăzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2018

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a recepționat loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș – Turda, cu o lungime totală de 29 de kilometri.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Oportunitate pentru investitori: cum să cumperi un teren de 61.000 mp în București la prețul de 23 euro/mp CITEȘTE ȘI Oportunitate pentru investitori: cum să cumperi un teren de 61.000 mp în București la prețul de 23 euro/mp

”În această seară se va circula pe 29 de kilometri din Autostrada Sebeș – Turda. Loturile 3 și 4 au fost recepționate astăzi. Comisia de recepție la terminarea lucrărilor a inspectat și analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi. Comisia a admis realizarea Recepției și a fost semnat Procesul Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor”, a anunțat CNAIR, conform news.ro.

Lotul 3 al autostrăzii, situat între km 41 și km 53, între localitățile Aiud – Mirăslău, are o lungime de 12,45 kilometri și a fost construit de asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA. Valoarea contractului aferentă lotului 3 este de 420,5 milioane lei, fără TVA.

FOTO Noi tronsoane ale unei autostrăzi, care ar fi trebuit finalizată în 2016, au fost recepționate astăzi

Lotul 4 al autostrăzii, între km 53 – km 70, între localitățile Mirăslău – Turda are o lungime de 16,3 kilometri și a fost construit de asocierea PORR Construct - PORR Bau. Valoarea contractului pentru lotul 4 este de 470 milioane lei, fără TVA.

FOTO Noi tronsoane ale unei autostrăzi, care ar fi trebuit finalizată în 2016, au fost recepționate astăzi

Autostrada Sebeș – Turda asigură o legătură între secțiunile autostrăzii existente A1 – Orăștie-Sibiu și A3 – Gilău-Câmpia Turzii, cu o lungime totală de aproximativ 70 km, o viteză de proiectare de 120 km/h, inclusiv 7 intersecții, 4 servicii, 4 zone de odihnă, 1 centru de întreținere și control, 1 centru de întreținere și monitorizare și 66 de structuri.

”Autostrada va conecta orașele Sebeș, Alba Iulia, Teiuș, Aiud și Turda. Valoarea totală a obiectivului ”Autostrada Sebeș - Turda” este de 1.949.896.940,24 lei (cu TVA) și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională - 1.215.224.556,60 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat) - 405.074.852,20 lei, iar restul de 329.597.531,44 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile”, se arată în comunicat.

În luna mai, ministrul Transporturilor arăta că deschiderea loturilor trei și patru ale Autostrăzii A 10 Sebeș-Turda va întârzia din cauză că trebuie făcute teste suplimentare. În plus, în ceea ce privește Lotul 3 de pe Autostrada Lugoj-Deva, ministrul arăta că antreprenorul este la un pas de rezilierea contractului din cauza slabei mobilizări de pe șantier.

Autostrada Sebeș - Turda ar fi trebuit finalizată în 2016, potrivit planurilor inițiale. Proiectul "Construcția autostrăzii Sebeș-Turda" presupune execuția a 70 de kilometri de autostradă, asigurând o legătură directă și rapidă între Autostrada A1, Sibiu - Sebeș - Orăștie - Deva - Timișoara - Arad - Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European, și Autostrada A3, Brașov - Făgăraș - Târgu Mureș - Turda - Cluj Napoca - Oradea - Borș, numită și Autostrada Transilvania.

România și Lituania au găzduit închisori secrete CIA, stabilește CEDO CITEȘTE ȘI România și Lituania au găzduit închisori secrete CIA, stabilește CEDO

Pentru acest an, autoritățile estimează deschiderea a numai 60 de kilometri de autostradă.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian sova
a 10
sebes
turda