Tesla, sub anchetă - upgradează sistemul AutoPilot, dar Elon Musk spune că, deocamdată, „nu e grozav”

Tesla, sub anchetă - upgradează sistemul AutoPilot, dar Elon Musk spune că, deocamdată, „nu e grozav”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 aug 2021

CEO-ul Elon Musk este de părere că noua versiune a sistemului de conducere autonomă pe care Tesla o dezvoltă „nu este grozavă”. El a anunțat că sistemul se actualizează „cât de repede posibil”, în urma investigațiilor la care sunt supuse mașinile echipate cu acest sistem.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile americane au demarat o anchetă care privește modul în care funcționează sistemul AutoPilot de pe mașinile Tesla, în urma unor repetate accidente produse de aceste mașini. Cele mai grave au fost cele în care mașinile Tesla au intrat în vehicule de intervenție în situații de urgență, oprite la locul unor evenimente. Mai exact, o mașină de poliție și una de pompieri au fost lovite în plin de mașini Tesla, pe care era activat sistemul AutoPilot. Constructorul de automobile electrice a fost nevoit să caute soluții pentru a îmbunătăți acest sistem, însă felul în care decurge actualziarea pare să-l nemulțumească pe Elon Musk.

„FSD Beta 9.2 is actually not great imo, but Autopilot/AI team is rallying to improve as fast as possible.

We are trying to have a single stack for both highway & city streets, but it requires massive NN (neural network) retraining.", scrie Elon Musk pe Twitter, ca răspuns la o postare referitoare la AutoPilot.

Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster CITEȘTE ȘI Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster

În traducere, șeful Tesla spune: „FSD Beta 9.2 (n.r. – noua versiune a sistemului AutoPilot) nu este în acest moment grozav în opinia mea, dar echipa AutoPilot/AI se grăbește să o îmbunătățească pe cât de repede se poate. Încercăm să avem o singură stivă pentru autostrăzi și străzi urbane, dar asta cere o învățare NN (n.r. – Neural Network, rețele neurale).”

Tesla a fost reclamată la autorități și de doi senatori americani, care susțin că a înșelat clienții și a pus în pericol publicul prin publicitatea făcută sistemului de conducere asistată, spunând că este complet autonomă, ceea ce nu este adevărat, însă i-a făcut pe proprietarii mașinilor Tesla să aibă o încredere prea mare în acest sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla autopilot
elon musk
conducere autonomă