Toyota bate record după record

Toyota bate record după record
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mar 2024

Constructorul japonez Toyota a anunțat rezultatele de vânzări și producție pentru luna ianuarie, cu cifre record pentru acestă lună, atât în vânzările globale, cât și în cele de pe piețele externe. Singura excepție este Japonia, unde compania a pierdut clienți în ultima lună, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările Toyota în luna ianuarie au ajuns la 784.527 de vehicule, pentru mărcile Toyota și Lexus, și la 831.161 pentru vânzările totale (inclusiv Daihatsu și Hino). Cifrele reprezintă un record pentru această lună, în care compania a înregistrat 12 luni consecutive de creștere și un avans de 10,5%, comparativ cu luna ianuarie 2023. Pe piețele externe, compania a vândut 672.102 vehicule, mărcile Toyota și Lexus, de asemenea record, respectiv, 695.998 vehicule cu toate mărcile din portofoliu.

SUA deschid o anchetă oficială pentru a vedea dacă mașinile chinezești reprezintă o amenințare CITEȘTE ȘI SUA deschid o anchetă oficială pentru a vedea dacă mașinile chinezești reprezintă o amenințare

Pe piețele din Europa, unde afacerea Toyota a mers foarte bine și în 2023, creșterea a fost ceva mai mică, de numai 2 procente, cu un volum de 89.840 unități, chiar dacă pe unele piețe importante, cum sunt Germania, Marea Britanie sau Franța, grupul a încheiat luna cu scăderi.

În China, o piață uriașă care depășește 20% din vânzările Toyota, vânzările grupului au ajuns la 158.525, cu o majorare foarte mare, de aproape 40%, pe fondul unui context favorabil, dar și raportat la o bază redusă.

Și în America de Nord, vânzările Toyota au crescut consisten, cu 22,2%, la un volum total de 193.327 vehicule, SUA având o bună parte din acest volum, cu 165.753 vehicule, ceea ce înseamnă că rămâne cea mai mare piață a japonezilor.

EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească

În ceea ce privește producția, Toyota anunță de asemenea o creștere de 7,4% la nivel global, pentru mărcile Toyota și Lexus, cu un volum total de 740.322 unități, respectiv 788.679 unități, cu tot cu Daihatsu și Hino (scădere de 3,8%, din cauza situației Daihatsu).

Din punct de vedere al motorizărilor, Toyota reușește o nouă majorare pe segmentul covârșitor al hibridelor (+29,8%, 301.000 vehicule), pe care anul trecut raportase un volum record de 3,4 milioane de unități vândute. Pe electrice, situația nu este nici în acest an grozavă, dar ținând cont de faptul că Toyota vinde, practic, un singur model, volumul de 7.782 de unități, dublu față de cel din ianuarie 2023, este o realizare în sine și se apropie încet de volumul de PHEV vândut de aceeași companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
vanzari toyota
masini electrice toyota
productie toyota