Toyota Motor va explora viabilitatea unor carburanți nepoluanți pentru automobilele cu combustie internă

Toyota Motor va explora viabilitatea unor carburanți nepoluanți pentru automobilele cu combustie internă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2021

Toyota Motor se va asocia cu alți patru producători auto japonezi pentru a explora viabilitatea unor carburanți alternativi nepoluanți pentru automobilele cu combustie internă, între care hidrogenul și carburanți sintetici derivați din biomasă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Companiile, care pe lângă Toyota includ Mazda Motor, Subaru, Yamaha Motor și Kawasaki Heavy Industries, au făcut anunțul la o pistă de curse în Okayama, vestul Japoniei, unde Toyota participă cu o mașină cu hidrogen, scrie News.ro.

Mașina de curse cu hidrogen este condusă de directorul general al Toyota, Akio Toyoda, împreună cu alți șoferi Toyota.

Convertirea motoarelor cu ardere internă pentru combustibili verzi, cum ar fi hidrogenul, este dificilă din punct de vedere tehnologic, dar acest lucru ar permite companiilor să sprijine lanțurile de aprovizionare existente de zeci de ani, care angajează sute de mii de lucrători, la care altfel ar putea fi nevoite să renunțe în cazul construirii de vehicule electrice.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Pe măsură ce națiunile înăspresc reglementările de mediu pentru a reduce emisiile de carbon, producătorii de automobile, inclusiv Toyota, cresc producția de vehicule electrice.

Japonia a declarat că dorește să fie neutră în carbon până în 2050 și că promovează utilizarea combustibilului cu hidrogen.

Toyota plănuiește să creeze 15 modele electrice până în 2025 și va investi 13,5 miliarde de dolari în următorul deceniu pentru a extinde capacitatea de producție a bateriilor. În același timp, însă, continuă să dezvolte vehicule alimentate cu hidrogen.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
carburanti