Daimler Truck a decis: listarea pe bursă va avea loc pe 10 decembrie

Daimler Truck a decis: listarea pe bursă va avea loc pe 10 decembrie
scris 13 nov 2021

Martin Daum, CEO-ul noii companii Daimler Truck, a prezentat investitorilor și analiștilor cele mai noi informații referitoare la referitoare la desprinderea companiei de Daimler AG și la listarea publică programată pentru finalul acestui an.

Investitorii interesați să cumpere acțiuni la nou înființata companie Daimler Truck AG o vor putea face pe 10 decembrie, dacă nimic nu va pune în pericol listarea programată de conducerea executivă a companiei. Managementul a anunțat și țintele pe care și le propune în următorii ani: o rentabilitate cu două cifre, în 2025, care pleacă de la un nivel de 6 – 8 % la finalul anului, cu perspective de creștere rapidă în 2022, și o politică de distribuire a dividendelor favorabilă acționarilor, cu până la 40% rata de distribuire. Compania este așteptată să se califice pentru indicele DAX - rezervat celor mai profitabile companii germane -  în primul trimestru din 2022.

„Avem ambiții clare pentru Daimler Truck: ne-am angajat să obținem o profitabilitate mare și să mergem cu viteză maximă ca să câștigăm cursa pentru zero emisii. Nu putem să așteptăm pentru a face compania noastră mai puternică. În fața unei listări publice suntem pregătiți pentru independență și pentru deblocarea completă a potențialului valorii noastre”, a declarat Martin Daum, CEO Daimler Truck AG.

VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit

CFO-ul Jochen Goetz a precizat că ținta de profitabilitate este peste 10%, dacă condițiile de piață vor fi favorabile. El a spus că abordarea este „fiecare segment trebuie să livreze”, astfel că planurile sunt specifice fiecărui segment de activitate al companiei. Cea mai mare țintă este pentru serviciile financiare, cu 14%, cea mai mică – Truck Asia, cu 9%, și Daimler Buses, cu 7,5%.

De asemenea, el a explicat că Daimler Truck și-a atins ținta de reducere a costurilor cu 15%, stabilită în 2019, cu doi ani mai devreme.

Compania intenționează să investească accelerat în tehnologiile zero – emisii, baterii, dar și în vehicule cu hidrogen (fuel-cell).

Daimler Trucks se va desprinde de Daimler AG, odată cu vânzarea unui pachet de acțiuni pe bursă, actualii acționari urmând să păstreze doar 65% din acțiunile Daimler Truck, proporțional cu ceea ce dețin în acest moment. Pentru două acțiuni Daimler AG, ei vor primi o acțiune Daimler Truck. Ceea ce rămâne din Daimler AG, după separare, adică activitățile de producție și vânzare autoturisme și vehicule comerciale ușoare, va fi rebotezat Mercedes-Benz Group AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
separare daimler ag
mercedes benz group