Daimler Truck a decis: listarea pe bursă va avea loc pe 10 decembrie

Daimler Truck a decis: listarea pe bursă va avea loc pe 10 decembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 nov 2021

Martin Daum, CEO-ul noii companii Daimler Truck, a prezentat investitorilor și analiștilor cele mai noi informații referitoare la referitoare la desprinderea companiei de Daimler AG și la listarea publică programată pentru finalul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii interesați să cumpere acțiuni la nou înființata companie Daimler Truck AG o vor putea face pe 10 decembrie, dacă nimic nu va pune în pericol listarea programată de conducerea executivă a companiei. Managementul a anunțat și țintele pe care și le propune în următorii ani: o rentabilitate cu două cifre, în 2025, care pleacă de la un nivel de 6 – 8 % la finalul anului, cu perspective de creștere rapidă în 2022, și o politică de distribuire a dividendelor favorabilă acționarilor, cu până la 40% rata de distribuire. Compania este așteptată să se califice pentru indicele DAX - rezervat celor mai profitabile companii germane -  în primul trimestru din 2022.

„Avem ambiții clare pentru Daimler Truck: ne-am angajat să obținem o profitabilitate mare și să mergem cu viteză maximă ca să câștigăm cursa pentru zero emisii. Nu putem să așteptăm pentru a face compania noastră mai puternică. În fața unei listări publice suntem pregătiți pentru independență și pentru deblocarea completă a potențialului valorii noastre”, a declarat Martin Daum, CEO Daimler Truck AG.

VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit

CFO-ul Jochen Goetz a precizat că ținta de profitabilitate este peste 10%, dacă condițiile de piață vor fi favorabile. El a spus că abordarea este „fiecare segment trebuie să livreze”, astfel că planurile sunt specifice fiecărui segment de activitate al companiei. Cea mai mare țintă este pentru serviciile financiare, cu 14%, cea mai mică – Truck Asia, cu 9%, și Daimler Buses, cu 7,5%.

De asemenea, el a explicat că Daimler Truck și-a atins ținta de reducere a costurilor cu 15%, stabilită în 2019, cu doi ani mai devreme.

Compania intenționează să investească accelerat în tehnologiile zero – emisii, baterii, dar și în vehicule cu hidrogen (fuel-cell).

Daimler Trucks se va desprinde de Daimler AG, odată cu vânzarea unui pachet de acțiuni pe bursă, actualii acționari urmând să păstreze doar 65% din acțiunile Daimler Truck, proporțional cu ceea ce dețin în acest moment. Pentru două acțiuni Daimler AG, ei vor primi o acțiune Daimler Truck. Ceea ce rămâne din Daimler AG, după separare, adică activitățile de producție și vânzare autoturisme și vehicule comerciale ușoare, va fi rebotezat Mercedes-Benz Group AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
separare daimler ag
mercedes benz group