Toyota - nou record de producție

Toyota - nou record de producție
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2023

Constructorul japonez Toyota a înregistrat a patra lună consecutivă de creștere a vânzărilor la nivel global, având totodată cinci luni consecutive de creștere pe piața din Japonia, care a fost afectată cel mai mult în 2022, în timpul crizei de semiconductori. În același timp, compania a reușit un nou record istoric de producție pentru luna mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toyota a vânzut în luna mai 906.715 autovehicule la nivel global, ca urmare a unei creșteri importante, de 10,7%, a vânzărilor, ca efect al relaxării penuriei de componente electronice. În același timp, producția din toate uzinele Toyota a atins un nou record pentru luna mai, cu 947.874 de vehicule asamblate, ceea ce reprezintă un volum cu 35,4% mai mare decât cel din urmă cu un an.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

„Vânzările și producția au crescut de la an la an, ca urmare a recuperării din impactul penuriei de semiconductori, pe lângă o revenire din impactul răspândirii COVID-19 și a penuriei de semiconductori în anul precedent”, transmite Toyota. „Producția globală și la nivel internațional a atins niveluri record, ca urmare a creșterii capacității de producție în fiecare regiune, ca răspuns la cererea solidă”.

Vânzările mărcilor Toyota și Lexus au crescut în a cincea lună cu 10,1%, iar cele ale mărcii Daihatsu, cu 28,3%, în timp ce camioanele Hino au înregistrat un declin de 16 procente.

De asemenea, producția de modele Toyota și Lexus a susținut semnificativ recordul, cu 847.000 de vehicule produse, cu 33,4% mai multe decât în 2022, în luna similară. Producția din uzinele aflate în afara Japoniei a urcat la 643.529 vehicule, cel mai mare volum produse vreodată de aceste uzine în luna mai. Este a cincea lună consecutivă de creștere a producției, atât la nivel global, cât și în Japonia.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

Pe întreg intervalul ianuarie – mai, vânzările grupului Toyota au crescut cu 4,8% față de anul anterior și dau speranțe pentru un rezultat excelent la finalul acestui an, care să permită companiei să rămână numărul 1 la nivel global. Volumul total vândut a fost de 4,45 milioane de vehicule, din care 4,03 milioane au fost modele Toyota și Lexus. În afara Japoniei, vânzările grupului au înregistrat un volum de 3,42 milioane de vehicule.

Producția din toate uzinele, atât din Japonia, cât și din restul lumii, a fost de 4,61 milioane de vehicule, diminuându-se astfel din lista de comenzi înregistrate în lunile anterioare. Creșterea față de 2022 a fost de 10,4%. În uzinele din afara Japoniei s-au produs în primele cinci luni ale anului 2,88 milioane de vehicule, din care 2,64 milioane au fost mașini Toyota și Lexus.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota vanzari
productie toyota
criza semiconductori