Toyota recheamă în service 6,5 milioane de mașini din cauza unor defecțiuni la închiderea geamurilor

Toyota recheamă în service 6,5 milioane de mașini din cauza unor defecțiuni la închiderea geamurilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2015

Toyota Motor va rechema în service 6,5 milioane de autovehicule la nivel mondial pentru remedierea unor probleme la inchiderea automata a geamurilor, care pot duce la supraîncălzirea comutatorului, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania va rechema 2,7 milioane de mașini în America de Nord, 1,2 milioane de mașini în Europa și 600.000 de mașini în Japonia, potrivit unui anunț al constructorului japonez.

Mașinile vizate au fost fabricate în 2005-2006 și 2008-2010 și includ modele precum Yaris, Corolla, Matrix, Camry, RAV4, Highlander și Tundra.

Aceasta este a patra oară în ultimii șase ani când Toyota recheamă anumite modele în service din cauza problemelor la închiderea geamurilor electrice, numărul total de mașini rechemate fiind de aproximativ 14 milioane.

Toate comutatoarele la care au fost observate defecțiuni au fost furnizate de compania japoneză Tokai Rika, care a anunțat că va aloca 121 milioane de dolari pentru costurile cu remedierea.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rechemari
service
geamuri electrice
comutator