Tramvaiul, reintrodus într-un oraș din România

Tramvaiul, reintrodus într-un oraș din România

Sursa foto: clubferoviar.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Administrația locală din Reșița e pregătită pentru implementarea fazei a treia din cadrul proiectului de reintroducere a tramvaiului în oraș, relatează Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primarul Ioan Popa și Emanuel Iohan Reitmaier – director tehnic infrastructură zona Vest a societății PORR au semnat contractul pentru realizarea terminalui intermodal pentru optimizarea transportului public în municipiu. Edilul spune că are emoții, dar este încrezător că întregul proiect va fi realizat la termen.

Ryanair lansează două noi rute spre România CITEȘTE ȘI Ryanair lansează două noi rute spre România

„PORR a înțeles importanța realizării în totalitate a proiectului de tramvai și a dimensionat oferta. Am reușit să cădem de comun acord și iată, semnăm această fază trei. Avem, practic închis tot proiectul. Rămâne să punem presiune pe cei care muncesc și să reușim să-l finalizăm într-o perioadă de timp care să nu ne pună în pericol atragerea de fonduri europene”, susține primarul.

Această ultimă fază a proiectului presupune printre altele, amenajarea depoului de tramvaie, o clădire pentru gararea autobuzelor electrice, amenajarea de stații de-a lungul traseului, parcări, sistematizare, semaforizare și dotare cu mobilier urban. Contractul are o valoare de peste 51 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de un an.

Tramvaiul din Reșița a existat între 1988 și 2011. În anul 2019 a fost anunțată renovarea, extinderea și redeschiderea căii de rulare, precum și achiziționarea de tramvaie noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
resita
tramvai