Tranzacție majoră între companii prezente și în România: Faurecia a ajuns la un acord pentru preluarea a 60% din Hella și a depus o ofertă pentru acțiunile rămase. Producătorul german, evaluat la 6,7 miliarde de euro

Tranzacție majoră între companii prezente și în România: Faurecia a ajuns la un acord pentru preluarea a 60% din Hella și a depus o ofertă pentru acțiunile rămase. Producătorul german, evaluat la 6,7 miliarde de euro
scris 17 aug 2021

Francezii de la Faurecia au ajuns la un acord pentru preluarea unui pachet de 60% din acțiunile companiei germane Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto, cu circa 4.400 de angajați în România.

De ce este important: Fuziunea celor două companii va crea al șaptelea furnizor global ca mărime în industria auto.

De asemenea interesant: Hella și Faurecia sunt deja lideri globali pe segmentele principale pe care activează. Combinarea operațiunilor va susține creșterea cotei de piață, în special pe segmente cheie ca autovehicule electrice, vehicule autonome și design interior.

Pe lângă preluarea pachetului de 60%, deținut până acum de familia Hueck, Faurecia a venit cu o ofertă de preluare a acțiunilor rămase, la prețul de 60 de euro/acțiune. Prețul evaluează compania germană la 6,7 miliarde de euro.

Încheierea tranzacției este supusă aprobărilor din partea autorităților de reglementare și este așteptată la începutul anului viitor.

Free Now l-a numit pe Lennart Zipfel în funcția de country manager pentru România CITEȘTE ȘI Free Now l-a numit pe Lennart Zipfel în funcția de country manager pentru România

Atât Hella, cât și Faurecia sunt prezente pe piața locală.

Hella are 125 de locații în peste 35 de țări și un număr total de circa 40.000 de angajați la nivel global. În România, Hella a avut, anul trecut, afaceri de 3 miliarde de lei. Compania este prezentă pe plan local cu centre de cercetare-dezvoltare, fabrici și birouri la Craiova, Lugoj, Arad și Timișoara.

Faurecia, deținut de PSA Group, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume. În România, Faurecia produce și pentru Dacia, și pentru export, având mai multe fabrici, inclusiv una pe platforma de la Mioveni, Euro Auto Plastic Systems, cumpărată de la o companie portugheză.

În total, Faurecia are circa 3.000 de angajați pe piața locală.

Faurecia România SRL are circa 2.400 de angajați, în timp ce Euro Auto Plastic Systems, deținută tot de Faurecia, are circa 523 de angajați pe plan local.

viewscnt
Afla mai multe despre
hella
faurecia
componente auto
vanzare auto
industria auto