Ford vrea retragerea unor brevete General Motors

Ford vrea retragerea unor brevete General Motors
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2021

În contextul competiței pentru piața automobilelor cu sisteme de conducere automata, Ford Motor inițiază un conflict juridic cu General Motors.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Motor va cere biroului pentru brevete din SUA să anuleze mărcile obținute de General Motors pentru termenii "Cruise" și "Super Cruise", escaladând un conflict declanșat de GM printr-un proces intentat Ford legat de termenul "Blue Cruise" utilizat pentru sistemul de conducere automată, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Conflictul juridic dintre cei doi producători auto din Detroit are legătură cu întrebarea dacă termenul ”cruise” este sau nu un termen generic pentru tehnologia care permite unui vehicul să preia o parte din sarcinile de conducere de la șofer.

FOTO Vard construiește o nouă navă la Brăila, în cadrul unui contract de 100 milioane euro semnat cu Rem Offshore CITEȘTE ȘI FOTO Vard construiește o nouă navă la Brăila, în cadrul unui contract de 100 milioane euro semnat cu Rem Offshore

Acest conflict scoate în evidență intensitatea concurenței între producătorii auto consacrați, care vor să fie considerați drept lideri ai tehnologiei de conducere automată și competitivi în raport cu rivali din Silicon Valley cum ar fi Tesla și Waymo, divizie a grupului Alphabet. GM a intentat un proces federal împotriva Ford pe 24 iulie, acuzând compania că a încălcat mărcile comerciale ale GM folosind numele ”Blue Cruise” pentru un sistem care permite conducerea hands-free.

GM a înregistrat anterior marca comercială ”Super Cruise” pentru tehnologia de conducere hands-free, parțial automatizată. De asemenea, deține marca comercială ”Cruise”, denumirea unității sale de robo-taxiuri din San Francisco.

Link

Ford a reiterat vineri poziția sa că procesul intentat de GM este neserios. Efortul Ford de a anula mărcile comerciale ale GM pentru utilizarea cuvântului ”cruise” duce conflictul la un nou nivel. ”Pentru a se apăra, Ford nu are de ales decât să ceară Oficiului de Brevete și Mărci al SUA să anuleze înregistrările de mărci ”Cruise ” și ”Super Cruise ”ale GM, care nu ar fi trebuit niciodată înregistrate în primul rând”, a spus Ford. ”O mulțime de companii folosesc cuvântul cruise în legătură cu tehnologia de asistare a șoferului.”

Printre exemplele citate de Ford se află "Predictive Cruise" comercializat de Mack Trucks, ”Smart Cruise Control” comercializat de Hyundai Motor Co  și Autocruise, utilizat de furnizorul auto ZF Friedrichshafen.

GM a declarat vineri că Super Cruise ”are o prezență comercială bine stabilită începând cu 2017” și a adăugat într-un comunicat că grupul ”își menține angajamentul de a apăra în mod viguros brandurile noastre și de a proteja capitalul pe care produsele și tehnologia noastră le-au câștigat de mai mulți ani pe piață și asta nu se va schimba".

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
general motors