Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro și 114.000 de locuri de muncă

Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro și 114.000 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2018

Germania va pierde până în 2035 aproximativ 114.000 de locuri de muncă în urma trecerii la fabricarea vehiculelor electrice, costurile fiind estimate la aproximativ 20 de miliarde de euro, sau 0,6% din PIB, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru Cercetarea Forței de Muncă (IAB), transmit publicația Handelsblatt și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai multe locuri de muncă pierdute, 83.000, vor fi în sectorul fabricării de automobile, apreciază IAB, deoarece pentru producerea de motoare pe benzină și motorină este nevoie de mai mulți muncitori decât pentru motoarele folosite la vehiculele electrice, scrie Agerpres.

Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA CITEȘTE ȘI Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA

Cei mai afectați vor fi angajații calificați, dar își pot pierde locurile de muncă și cei necalificați sau cu studii superioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
germania