Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro și 114.000 de locuri de muncă

Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro și 114.000 de locuri de muncă
scris 6 dec 2018

Germania va pierde până în 2035 aproximativ 114.000 de locuri de muncă în urma trecerii la fabricarea vehiculelor electrice, costurile fiind estimate la aproximativ 20 de miliarde de euro, sau 0,6% din PIB, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru Cercetarea Forței de Muncă (IAB), transmit publicația Handelsblatt și DPA.

Cele mai multe locuri de muncă pierdute, 83.000, vor fi în sectorul fabricării de automobile, apreciază IAB, deoarece pentru producerea de motoare pe benzină și motorină este nevoie de mai mulți muncitori decât pentru motoarele folosite la vehiculele electrice, scrie Agerpres.

Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA CITEȘTE ȘI Volkswagen negociază o alianță cu Ford și ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA

Cei mai afectați vor fi angajații calificați, dar își pot pierde locurile de muncă și cei necalificați sau cu studii superioare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vehicule electrice
germania