Trotinetele electrice au făcut sute de răniți în Statele Unite

Trotinetele electrice au făcut sute de răniți în Statele Unite
scris 7 feb 2019

Cel puțin 1.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri în urma accidentelor în timpul utilizării trotinetelor electrice, produse în Statele Unite de la sfârșitul anului 2017, când a început moda folosirii acestui mijloc de transport, relatează joi AFP, citând date furnizate de Consumer Reports, o asociație americană de protecție a consumatorilor.

Sursa citată, care publică o revistă despre problemele consumatorilor, precizează că aceste cifre, bazate pe statisticile oferite de spitale și servicii ale poliției nu sunt complete și nu includ patru decese având legătură cu trotinetele electrice, despre care presa americană a informat, scrie Agerpres.

Transportatorii cer Guvernului alocarea unui buget pentru reconversia profesională a 20.000 de șoferi profesioniști CITEȘTE ȘI Transportatorii cer Guvernului alocarea unui buget pentru reconversia profesională a 20.000 de șoferi profesioniști

După contactarea a 110 spitale și cinci servicii de urgență din 47 de orașe americane unde se pot închiria trotinete electrice produse de cel puțin unul din cei doi mari producători, Bird și Lime, Consumer Reports a numărat 1.542 de cazuri care au necesitat îngrijiri de urgență ca urmare a rănilor produse în timpul utilizării trotinetelor electrice. Consumer Reports afirmă că mulți specialiști au estimat că aceste cifre sunt mult subevaluate, deoarece în rapoartele spitalelor, pompierilor sau ale poliției nu se precizează întotdeauna dacă victima se afla pe trotinetă. Astfel, mai mult de jumătate din serviciile contactate nu aveau informații detaliate despre acest tip de accidente. Nu există, de asemenea, posibilitatea de a calcula rata incidentelor în raport cu distanța parcursă, ceea ce ar face posibilă compararea gradului de pericol reprezentat de utilizarea trotinetei electrice comparativ cu alte moduri de transport, cum ar fi bicicleta, de exemplu.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
sua
raniti