Uber a avizat un acord de 10 miliarde dolari cu japonezii de la SoftBank

Uber a avizat un acord de 10 miliarde dolari cu japonezii de la SoftBank
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2017

Compania americană de ridesharing Uber a avizat acordul prin care japonezii de la SoftBank vor investi 1 miliard de dolari și vor avea opțiunea de a cumpăra acțiuni în cuantum de 9 miliarde dolari de la actualii acționar ai Uber.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul permite SoftBank și altor companii să investească până la 1 miliard de dolari în Uber și să avanseze o ofertă în următoarele săptămâni pentru a cumpăra până la 9 miliarde de dolari acțiuni de la investitorii existenți.

Afacerea, arată însă Bloomberg, ar putea să cadă dacă nu există suficienți vânzători interesați. 

Grupul nipon din domeniul IT&C SoftBank vrea să cumpere înre 14% și 20% din acțiunile companiei americane.

Board-ul Uber și-a dat acordul, la începutul lunii, în legătură cu vânzarea unor acțiuni la companie. Totodată, a fost aprobată extinderea board-ului la 17 membri, de la 11 în prezent.

Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia CITEȘTE ȘI Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia

Primele zvonurile legate de această tranzacție au apărut în luna iulie, când mai multe persoane apropiate situației au declarat pentru Bloomberg că acționarii Uber și board-ul companiei, în frunte cu firma de investiții Benchmark, au discutat despre vânzarea unor acțiuni către SoftBank și alți posibili investitori.

Uber se confruntă cu probleme, fiind ținta mai multor acuzații, pornind de la hărțuire sexuală la utilizarea unui soft pentru evitarea verificărilor din partea autorităților de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ridesharing
vânzare
softbank
tranzactie
investitie