Uber introduce o nouă taxă

Uber introduce o nouă taxă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2022

Clienții firmei americane Uber vor plăti o taxă pentru scumpirea carburanților, inclusiv atunci când vor merge cu mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Atentă la prețul benzinei și al motorinei, Uber sare în ajutorul șoferilor cu banii utilizatorilor, care vor trebui să plătească, cel puțin o vreme, o taxă specială, care să compenseze cheltuielile șoferilor cu achiziția carburanților.

SURPRIZĂ MOL a micșorat prețurile. Reduceri marginale și la Petrom CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ MOL a micșorat prețurile. Reduceri marginale și la Petrom

Astfel, la fiecare călătorie cu Uber se va aplica o taxă suplimentară, de 0,45 sau 0,55 dolari. De asemenea, la fiecare comandă cu Uber Eats (care nu mai funcționează în România) noua taxă va fi de 0,35 sau 0,45 dolari.

Suprataxa temporară pe combustibil va fi aplicată 60 de zile. Însă, în funcție de evoluția prețurilor, aceasta ar putea rămâne în funcțiune pe o perioadă chiar mai lungă.

INFOGRAFIC Producția de autoturisme din România a continuat să crească și a egalat nivelul din 2019 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Producția de autoturisme din România a continuat să crească și a egalat nivelul din 2019

Interesant este că Uber va impune această nouă taxă și în cazul mașinilor electrice. Dacă, pe o parte, clienții ar putea sesiza o nedreptate, pe de altă parte, prioritatea Uber o reprezintă șoferii, pe care încearcă, și în acest fel, să-i motiveze să treacă la mașini electrice.

Șeful operațiunilor pentru șoferi din SUA și Canada, care a făcut acest anunț, a mai spus că toți banii din suprataxă vor merge la șoferi.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
benzina
motorina
taxa