Fiat va continua să producă actualul Panda până în 2026

Fiat va continua să producă actualul Panda până în 2026
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mar 2022

Cel mai popular automobil al mărcii Fiat, din ultimul deceniu, Panda, va continua să fie produs și să genereze vânzări și profit pentru italieni, deși ciclul său de viață a fost depășit de mult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat Panda va fi produs până în 2026, marcând astfel un record de logevitate. Decizia a fost anunțată de sindicatele din uzinele Fiat, care detensionează astfel situația producției din aceste uzine. Fiat Panda va fi produs la Pomigliano, împreună cu Alfa Romeo Tonale, după cum relatează presa din Italia.

Fostul CEO al Fiat, Mike Manley, declarase în 2019 că va renunța la modelele de clasă A, pentru a intra pe segmentele mai profitabile, în special segmentul B, în care Fiat era cândva mult mai puternic. Actuala generație Panda a fost lansată în 2011, ea fiind revizuită în mai multe rânduri. În 2019, mașina ar fi trebuit să primească o nouă generație, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, deși vânzările acestui modele au rămas mari.

EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car

Reprezentanții sindicatelor Fiat au mai anunțat că s-a convenit construirea unei fabrici de baterii în Italia, într-un joint-venture cu Mercedes-Benz și TotalEnergies, care va folosi o actuală fabrică de motoare. Aceasta ar urma să fie a treia fabrică de baterii a Stellantis, după cele anunțate în Franța și Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat panda
stellantis
panda 4x4
alfa romeo tonale