Uber introduce un plan de pensii

Uber introduce un plan de pensii
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunțat că va începe să ofere un plan de pensii pentru șoferii săi din Marea Britanie, la câteva luni după ce instanța supremă din această țară a decis că șoferii Uber sunt angajați și nu contractori independenți și în consecință beneficiază de drepturile acordate în mod normal angajaților, informează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Uber a informat că va contribui cu 3% din câștigurile realizate de șoferi la viitorul plan de pensii, iar șoferii pot alege să contribuie și ei cu minim 5% din câștigurile lor, scrie Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Grupul american a subliniat că acesta este "primul plan de pensii pentru muncitorii cu orar flexibil" și i-a îndemnat și pe rivalii Ola, Bolt și Addison Lee să ofere planuri similare de pensii pentru șoferii lor. "Aceasta va permite tuturor șoferilor să facă economii pentru viitorul lor chiar dacă lucrează pe multiple platforme", a declarat Jamie Heywood, director pentru regiunile nordul și estul Europei la Uber.

La rândul său, Mick Rix, liderul sindicatului GMB, a calificat planul de pensii anunțat de Uber ca un "pas enorm în direcția bună".

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În luna mai a acestui an, Uber a anunțat că ajuns la un acord cu sindicatul britanic GMB pentru ca acesta să îi reprezinte pe cei aproximativ 70.000 de șoferi Uber din Marea Britanie. Această modificare de atitudine a Uber față de șoferii săi vine ca urmare a unei decizii din luna februarie a Curții Supreme de Justiție din Marea Britanie, conform căreia șoferii Uber sunt angajați și nu contractori independenți și în consecință beneficiază de drepturile acordate în mod normal angajaților, precum salariu minim sau concedii plătite.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
marea britanie