Uber răscumpără acțiuni în valoare de 7 miliarde de dolari după primul an profitabil din istoria sa

Uber răscumpără acțiuni în valoare de 7 miliarde de dolari după primul an profitabil din istoria sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunțat că va răscumpăra acțiuni proprii în valoare de până la șapte miliarde de dolari, în contextul în care 2023 a fost primul an profitabil din istoria companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Directorul financiar de la Uber, Prashanth Mahendra-Rajah, a spus că decizia consiliului director de a aproba primul program de răscumpărări de acțiuni din istoria companiei este un vot de încredere în performanțele financiare ale Uber. "Vom proceda cu prudență când vine vorba de ritmul răscumpărărilor de acțiuni", a precizat Prashanth Mahendra-Rajah.

Franklin Templeton, după blocarea din AGEA anticipată de Profit.ro: Nu renunțăm la intenția de a vinde deținerile Fondului Proprietatea la companii de stat CITEȘTE ȘI Franklin Templeton, după blocarea din AGEA anticipată de Profit.ro: Nu renunțăm la intenția de a vinde deținerile Fondului Proprietatea la companii de stat

Acest anunț a dus la creșterea cu aproape 6%, până la 72,95 dolari, a acțiunilor Uber în tranzacțiile care preced debutul tranzacțiilor la bursa de pe Wall Street.

2023 a fost anul în care Uber a înregistrat primul său profit net anual de la înființarea sa în urmă cu 14 ani. De asemenea, Uber a avut în 2023 un flux liber de numerar de 3,4 miliarde de dolari, în creștere față de 390 milioane de dolari în 2022, scrie Agerpres.

Uber activează pe piața din România din februarie 2015. România este a doua piață ca mărime în regiunea central și est europeană, după Polonia, și a cincea din Uniunea Europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
car-sharing