ULTIMA ORĂ Primăria Capitalei a avizat noile tarife de parcare, cu creșteri substanțiale

ULTIMA ORĂ Primăria Capitalei a avizat noile tarife de parcare, cu creșteri substanțiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2018

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat tarifele pentru parcările din București, care pot ajunge la 10 lei pe oră, cu TVA, în zona centrală a Capitalei. În prezent, parcările publice din Capitală au un tarif de 1,5 lei pe oră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 31 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și 16 abțineri, scrie News.ro.

Tariful aplicabil pentru Zona 0 a Capitalei este indicat la 10 lei/oră, cu TVA, tarif unic, de luni până duminică, tarif ce permite doar utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare. Parcarea este limitată la o durată de maximum 2 ore, iar după expirare se va aplica o suprataxare cu dublul tarifului inițial.

Tariful va fi de 10 lei pe oră, plus TVA, 24 de ore din 24, 30 de zile pe lună, pentru unitățile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive. Pentru riverani, tariful va fi de 120 de lei pe lună, cu TVA.

FOTO Zăpadă pe Transfăgărășan – drumarii lucrează în continuare pentru eliberarea drumului CITEȘTE ȘI FOTO Zăpadă pe Transfăgărășan – drumarii lucrează în continuare pentru eliberarea drumului

Zona 0 cuprinde locurile de parcare special amenajate în patru zone.

Prima zonă este cea a parcajului subteran Intercontinetal (N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I).

A doua zonă este cea a parcajului subteran din Piața Unversității (N. Bălcescu – I. Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – I. C. Brătianu).

A treia zonă este cea a parcajului suprateran Cocor (I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Moșilor – H. Botev – C. Coposu).

FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair CITEȘTE ȘI FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair

A patra zonă este cea a parcajului suprateran Unirea (C. Coposu – M. Basarab – Mircea Vodă – Unirii - Brătianu).

În Zona 1 a Capitalei (Piața Victoriei – Iancu de Hunedoara – Polonă – Șincai – Mărășești – Berzei – Buzești), tariful va fi de 5 lei pe oră, cu TVA, în intervalul 06.01 – 18.00, și de 2,5 lei pe oră în intervalul 18.01 – 06.00.

În Zona 2 (aflată între Zona 1 și limita orașului), tarifele vor fi de 2,5 lei/oră în intervalul  06.01 – 18.00, și de 1,5 lei pe oră în intervalul 18.01 – 06.00.

Noile tarife vor fi aplicate din luna iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cgmb
oarcare bucuresti
tarife