Hyundai și Kia își dezvoltă sedii regionale cu putere de decizie, pentru a reacționa mai rapid la piețele locale din Europa și America de Nord

Hyundai și Kia își dezvoltă sedii regionale cu putere de decizie, pentru a reacționa mai rapid la piețele locale din Europa și America de Nord
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 iun 2018

Hyundai și Kia au anunțat schimbarea strategiei în ceea ce privește piețele din Europa și America de Nord, prin crearea de sedii regionale care să permită luarea de decizii mai rapide.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Hyundai și Kia au anunțat fiecare o nouă decizie a grupului coreean prin care cele două mărci vor avea sedii regionale dedicate pentru Europa și SUA/Canada, cu putere de decizie, astfel încât deciziile privind piețele să poată fi luate mult mai rapid. Este vorba despre reacții mai rapide la schimbările de pe piețe, la tendințe și cereri ale clienților, care întârzie destul de mult pe lanțul de decizii, în cazul în care decizia trebuie luată de șefii din Coreea.

În urma reorganizării, care intră în vigoare pe 2 iulie, fiecare regiune va fi responsabilă de fiecare aspect al businessului, de la planificarea produselor, marketing, vânzări, producție. De asemenea, fiecare cartier general regional va avea divizii de planificare, finanțare, de produse și de „customer experience”, astfel încât sistemul de decizie să fie optimizat.

Decizii similare au fost luate în ultimele luni și de alți constructori, europeni sau japonezi, care au ajuns la concluzia că deciziile trbeuie luate la nivelul piețelor, pentru a fi conforme cu tendințele piețelor iar viteza de reacție să fie una rapidă.

Unitățile care vor fi huburi regionale de decizie vor fi două: Hyundai Motor North America, va subordona Hyundai Manufacturing Alabama, unitate de producție, dar și companiile de vânzări din SUA, Canada și Mexico, și va fi condusă de Lee Yong-Woo, actual șef al Hyundai Brazilia. A doua va fi  Hyundai Motor Europe, care va prelua și unitățile de producție din Cehia și Turcia și își va extinde activitățile dincolo de sarcinile curente, de vânzări. Șeful său va fi Choi Dong-Woo, care va deveni vicepreședinte. Acesta se ocupa de regiunea europeană, dar din Seul. Acum se va muta în Europa și va avea sarcini extinse.

Pentru marca Kia, noile sedii cu putere decizională vor fi de asemenea în SUA, și vor prelua unitățile de producție din Georgia și Mexic, plus diviziile de vânzări din SUA, Canada și Mexic. Șef va fi vicepreședintele Rhim Byung-Kwon. Hub-ul din Europa va conține actuala Kia Motors Europe, va prelua și uzina din Slovacia și va fi condusă de Park Yong-Kew, Senior Vice President.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
kia