Un angajat al VW a murit de coronavirus. Compania, acuzată că a închis prea târziu fabrica

Un angajat al VW a murit de coronavirus. Compania, acuzată că a închis prea târziu fabrica
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 apr 2020

Un angajat al VW Mexic a murit fiind infectat cu coronavirus, potrivit presei locale, care publică certificatul de deces al angajatului. Autoritățile nu l-au confirmat însă, oficial, ca deces de COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Presa mexicană scrie despre faptul că uzinele VW din Mexic au fost închise mult mai târziu decât alte facilități ale companiei din lume. Bărbatul a reclamat simptome specifice coronavirus înainte ca fabrica în care lucra să fie închisă. El a fost internat în spital și a murit pe 3 aprilie. Jurnaliștii mexicani au aflat că bărbatul a mers mai întâi la un medic privat, care i-a prescris un tratament ce părea să-i amelioreze starea. Ulterior el s-a simțit mai rău și a ajuns la spital.

Compania a anunțat că nu poate confirma faptul că este vorba despre un deces cauzat de coronavirus pentru că nu a fost informată de autorități, dar a transmis că bărbatul a cerut concediu medical pentru a se interna. De asemenea, a fost transmisă informația potrivită căreia bărbatul a fost refuzat inițial pentru un test COVID-19, pentru că nu îndeplinea criteriile.

VW America și-a închis uzina din SUA pe 21 martie, iar cele două uzine din Mexic pe 30 martie.

Volkswagen ia în calcul redeschiderea fabricii din Pamplona, Spania. Poate fi prima fabrică auto redeschisă în Europa. Șeful Skoda cere coordonarea guvernamentală pentru toate țările CITEȘTE ȘI Volkswagen ia în calcul redeschiderea fabricii din Pamplona, Spania. Poate fi prima fabrică auto redeschisă în Europa. Șeful Skoda cere coordonarea guvernamentală pentru toate țările

În SUA, sindicatele au confirmat că mai mulți angajați ai fabricilor de automobile GM, Ford și Chrysler au murit în urma infectării cu coronavirus.

Mexic înregistrase doar 2.500 de cazuri, la începutul săptămânii, cu 125 de decese, dar nu reușise să testeze decât 20.000 de persoane.

Volkswagen a anunțat că, în momentul reluării activitiții de producție în uzinele mărcii, vor avea prioritate măsurile de sănătate, în fața vitezei de lucru. Angajații vor primi echipament de protecție, vor fi obligați să lucreze la minim 1,5 metri distanță unul de celălalt și vor fi menținute standarde de igienă stricte. Pentru moment, VW nu intenționează să dechidă nicio uzină, dar menține în funcțiune câteva unități de producție a componenteleor, unde lucrează 1.700 de angajați, în cinci orașe din Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw mexic
angajat vw deces
uzine inchise coronavirus