Un consorțiu condus de Ford Motor va construi o fabrică de 887 miliarde dolari americani pentru materiale destinate bateriilor pentru vehicule electrice

Un consorțiu condus de Ford Motor va construi o fabrică de 887 miliarde dolari americani pentru materiale destinate bateriilor pentru vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2023

Un consorțiu format din Ford Motor și companii sud-coreene va construi o fabrică de 1,2 miliarde de dolari canadieni (887 de milioane de dolari americani) pentru a produce materiale destinate bateriilor pentru vehicule electrice în Becancour, Quebec, un oraș care dorește să devină un centru major pentru vehicule electrice, a declarat Ministerul Industriei din Canada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consorțiul include partenerii sud-coreeni EcoProBM și SK On, potrivit unui comunicat al ministerului.

Stellantis investește peste 100 de milioane de dolari în producția de litiu CITEȘTE ȘI Stellantis investește peste 100 de milioane de dolari în producția de litiu

Fabrica va produce în cele din urmă 45.000 de tone de materiale catodice active (CAM) pe an pentru vehiculele electrice Ford, scrie News.ro.

Ford, într-o declarație separată, a descris materialele ca fiind Nichel Cobalt Mangan (NCM) de înaltă calitate pentru bateriile reîncărcabile care vizează performanțe mai mari și autonomie îmbunătățită a vehiculelor electrice.

”Această instalație catodică va furniza materialul care intră în viitoarele vehicule electrice Ford din America de Nord, în special unele dintre viitoarele noastre camioane”, a declarat reporterilor Lisa Drake, vicepreședinte Ford pentru vehicule electrice. Este prima investiție a Ford în Quebec, deși a funcționat în Ontario vecină de mai bine de un secol.

Guvernul federal al Canadei va oferi consorțiului un împrumut condiționat de 322 de milioane de dolari canadieni, iar Quebec va oferi aceeași sumă ca un împrumut parțial nerambursabil, se arată în comunicat.

Se preconizează că fabrica va fi operațională în prima jumătate a anului 2026, creând peste 345 de locuri de muncă.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de anunțuri de construcție pentru Becancour, un oraș cu mai puțin de 15.000 de locuitori de pe râul St. Lawrence, care se conturează a fi un hub pentru lanțul de aprovizionare cu vehicule electrice în America de Nord.

Acesta este un mare vot de încredere în ecosistemul pe care l-am construit. Acest lucru este foarte semnificativ pentru Quebec, deoarece, după cum știți, sectorul auto a investit în principal în Ontario, dar acum avem GM, acum avem Ford în Becancour", a declarat ministrul canadian al Industriei Francois-Philippe Champagne, pentru Reuters.

General Motors și POSCO Future M din Coreea de Sud au declarat în mai că vor crește capacitatea de producție la o fabrică de materiale pentru baterii chimice a cărei construcție a fost anunțată pentru prima dată anul trecut.

BASF SE din Germania construiește acolo și o fabrică de materiale pentru baterii.

Brandul chinezesc MG a depășit Tesla, în Europa. O amenințare tot mai mare CITEȘTE ȘI Brandul chinezesc MG a depășit Tesla, în Europa. O amenințare tot mai mare

Canada, care găzduiește un mare sector minier pentru minerale, inclusiv litiu, nichel și cobalt, încearcă să atragă companiile implicate în toate nivelurile lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice, printr-un fond de tehnologie verde de miliarde de dolari, în timp ce lumea încearcă să reducă emisiile de carbon.

Producătorul german de automobile Volkswagen și Stellantis, părintele unor mărci, inclusiv Fiat și Chrysler, construiesc fabrici de baterii de miliarde de dolari la vest de Quebec, în Ontario, centrul industriei auto alimentate cu combustibili fosili din Canada, care are legături istorice de comerț și producție cu producătorii de automobile din Detroit.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
baterii