Un nou pod în București, peste râul Dâmbovița

Un nou pod în București, peste râul Dâmbovița
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Primarul Robert Negoiță propune Consiliului Local Sector 3 să aprobe, în ședința din 16 martie, un proiect de hotărâre privind construirea unui pod peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea investiției este estimată la aproape 8,5 milioane de lei cu TVA. Lățimea totală a podului este de 41 de metri, formată din: parte carosabilă, trei benzi pe sens, cu lățimea totală de 34,40 de metri, un singur trotuar de 4,30 de metri lățime utilă, dintre care 2 metri sunt rezervați pentru piste de bicicliști, iar despărțirea între sensuri, respectiv trotuar și carosabil, se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton prefabricat. Timpul de realizare este de șase luni, scrie Agerpres.

FOTO Start la asfaltarea Podului de la Brăila, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Start la asfaltarea Podului de la Brăila, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa

Potrivit proiectului de act normativ, podul construit peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Nicolae Teclu, preia circulația de pe Splaiul Unirii și cea din orașul Popești-Leordeni, direcționând-o spre bulevardul Theodor Pallady și spre ieșirea din București pe autostrada A2.

Având în vedere că, după darea în folosință a acestui pod, circulația pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze și în continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat în Sectorul 3, este propusă construirea podului rutier peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului.

viewscnt
Afla mai multe despre
robert negoiță
pod dâmbovița