Un nou punct de frontieră a fost deschis la granița cu Bulgaria

Un nou punct de frontieră a fost deschis la granița cu Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Un nou punct de frontieră a fost deschis, luni, la granița cu Bulgaria, în localitatea Dobromir din județul Constanța, acesta fiind deschis între orele 8.00 – 20.00. Acest punct de trecere a frontierei este pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și produse supuse controlului fitosanitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, luni, în localitatea Dobromir, județul Constanța, în prezența conducerii Poliției de Frontieră Române și Poliției de Frontieră  Bulgare, a conducerii Gărzii de Coastă și Direcției Regionale de Politie de Frontieră Ruse, precum și a autorităților publice locale din România și Bulgaria, a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Dobromir (Romania) - Krushari (Bulgaria), scrie News.ro.

EXCLUSIV Fermierii riscă să piardă subvențiile. Mai sunt doi ani pentru a cadastra 60% din terenul agricol al țării. ANCPI spune că se lucrează pe 70% din suprafața fără acte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fermierii riscă să piardă subvențiile. Mai sunt doi ani pentru a cadastra 60% din terenul agricol al țării. ANCPI spune că se lucrează pe 70% din suprafața fără acte

“Punctul de Trecere a Frontierei Dobromir-Krushari funcționează în subordinea Gărzii de Coastă și este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și al produselor supuse controlului fitosanitar”, se arată în comunicat.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform catalogului Schengen.

Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire din țară, cabine de control, spații interioare, echipamente tehnice și IT. Personalul care își desfășoară activitatea la supravegherea și controlul trecerii frontierei este asigurat de la structurile Poliției de Frontieră.

Noul punct de frontieră se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la granița României cu Bulgaria, operaționalizarea lui urmând să asigure creșterea fluenței traficului de călători între România și Bulgaria.

În luna octombrie a anului trecut, cu ocazia Ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Bulgaria, în prezența prim-miniștrilor celor două țări, a fost deschis oficial tot în județul Constanța, PTF  Lipnița-Kainardja, care, de asemenea, funcționează cu program 08.00-20.00,  in regim de trafic internațional pentru autovehicule de până la 3,5 tone inclusiv.

Lungimea frontierei României cu Bulgaria este de 631,3 kilometri, iar punctele de trecere deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria au fost tranzitate, în acest an,  de peste 7,4 milioane de călători (aproximativ 5,7 milioane dintre aceștia fiind cetățeni UE și 1,7 milioane cetățeni non-UE).

Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-bulgară aproximativ 3,1 milioane mijloace de transport.

PTF Dobromir (România) – Krushari (Bulgaria) este situat în comuna Dobromir,  județul Constanța și are corespondent pe teritoriul Bulgariei localitatea Krushari.

Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activității de control în punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorul acestuia, Primăria comunei Dobromir.

viewscnt
Afla mai multe despre
granita
bulgaria