Una dintre cele mai mari proceduri, încheiată: Poliția Română va cumpăra de la Renault Group, ofertant unic, 700 de mașini

Una dintre cele mai mari proceduri, încheiată: Poliția Română va cumpăra de la Renault Group, ofertant unic, 700 de mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 feb 2023

Renault va livra Poliției Române autovehicule în valoare de 15,7 milioane de euro, cel mai probabil marca Dacia, ca urmare a atribuirii contractului pe două din loturile unei licitații mai ample, demarată anul trecut, pentru o paletă largă de vehicule, de la motociclete, la microbuze de transport, relevă date Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Poliția Română va cumpăra 700 de automobile de la Renault Group, ca urmare a câștigării procedurii organizate în cursul anului trecut și încheiată în urmă cu câteva zile. Este vorba despre loturile 4 și 5 din licitația desfășurată de Inspectoratul General al Poliției Române în 2022, care urmărea achiziția a sute de vehicule pentru intervenție și transport.

VIDEO Ce se mai întâmplă pe șantierul de la Pasajul Suprateran A2 – Pallady. Pe aici vom intra în București când venim de la mare. Primăria S3 anunță când va fi gata CITEȘTE ȘI VIDEO Ce se mai întâmplă pe șantierul de la Pasajul Suprateran A2 – Pallady. Pe aici vom intra în București când venim de la mare. Primăria S3 anunță când va fi gata

Între timp, cele mai multe din loturile pe care era defalcată licitația au fost anulate, fiind menținute cel pentru motociclete, două loturi pentru autoutilitare și mașini 4x4, precum și cele pentru Poliția Rutieră și Poliția de Ordine Publică. Contractele sunt de tip acord cadru, cu contracte subsecvente.

Cele două loturi se referă la „autovehicule pentru munca de circulație”, lotul 4, care are o valoare maximă pentru cel mai mare contract subsecvent de 1,15 milioane de euro, cu o valoare totală estimată de 6,9 milioane de euro, și la „autovehicule pentru ordine publică”, lotul 5, cu cel mai mare contract subsecvent având o valoare maximă de 1,15 milioane de euro și o valoare totală estimată de 9,2 milioane de euro. Cantitatea maximă a acordului cadru a fost estimată la 300 de unități și, respectiv, la 400 de unități, adică în total 700 de unități.

FOTO Cum va trece ursul Autostrada Sibiu – Pitești pe cea mai dificilă secțiune CITEȘTE ȘI FOTO Cum va trece ursul Autostrada Sibiu – Pitești pe cea mai dificilă secțiune

Oferta câștigătoare a fost depusă de Renault Comercial Roumanie SRL, companie care se ocupă de distribuția și vânzarea de automobile Renault și Dacia pe teritoriul României, iar prețul oferit a fost de 15,78 milioane de euro. Asta înseamnă că, la volumul de vehicule solicitat de ofertă, mașinile vor fi Duster sau Jogger, la un preț mediu de puțin peste 22.000 de euro.

Renault a fost singurul ofertant pe cele două loturi, ceea ce înseamnă că ori condițiile din licitație nu au putut fi îndeplinite de alți producători, ori prețul estimat a fost considerat inacceptabil de concurenții Renault Group.

Licitația IGPR a avut pe lista de achiziții motociclete, laborator criminalistic - VAN, autovehicule pentru transport câini de serviciu, autovehicule pentru munca de circulație, autovehicule pentru ordine publică, autoutilitare de două tipuri, autovehicule pentru transport efective și intervenție de două tipuri, autovehicule pentru transport persoane și/sau materiale cu 5 locuri 4x4, microbuze de 16+1 locuri, autovehicule pirotehnice.

Au fost anulate, în luna august 2022, loturile cu laborator criminalistic - VAN, autovehicule pentru transport câini de serviciu, autoutilitare, autovehicule pentru transport efective și intervenție și autovehicule pirotehnice. Celelalte loturi sunt încă în desfășurare sau deliberare. Prețul total inițial al vehiculelor pe care IGPR a intenționat să le cumpere prin această licitație a fost estimat la 44,49 milioane de euro.

Dacia Spring, în Top 10 electrice din Europa, în competiție directă cu VW Group și Tesla CITEȘTE ȘI Dacia Spring, în Top 10 electrice din Europa, în competiție directă cu VW Group și Tesla

Pentru lotul 9, în valoare de 6,45 milioane de euro, cu autovehicule pentru transport materiale și persoane 4x4, cu 5 locuri, data de selecție a câștigătorului era 26 ianuarie, ceea ce înseamnă că la acest moment se cunoaște oferta câștigătoare și urmează atribuirea. Pentru acest lot au depus oferte Auto Novex, dealer Ford, și Țiriac Auto, dealer pentru mai multe mărci auto.

Pentru lotul 7, în valoare de 1,6 milioane de euro, pentru achiziția de autoutilitare, sunt mai multe oferte: Renault, Auto Novex, Porsche România, Țiriac Auto, iar data de selecție a fost tot 26 ianuarie.

Pentru lotul 11, destinat achiziției de microbuze de 16+1 locuri, licitația este de tip electronic, valoarea a fost evaluată la 3,33 milioane de euro, iar ofertele depuse aparțin Țiriac Auto și Automotive Albaca.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini politie
licitatie igp
mai licitatie masini
dacia politie
renault comercial roumanie