Uniunea Europeană a produs anul trecut aproximativ 12,2 milioane de biciclete

Uniunea Europeană a produs anul trecut aproximativ 12,2 milioane de biciclete
scris 21 iul 2021

Uniunea Europeană a produs anul trecut aproximativ 12,2 milioane de biciclete, o creștere cu 1,2% față de 2019, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2020, cei mai mari producători de biciclete au fost Portugalia (2,6 milioane de biciclete), Italia (2,14 milioane), Germania (1,30 milioane), Polonia (1,09 milioane) și Bulgaria (484.250 unități). Datele pentru România, Belgia, Letonia, Slovenia și Slovacia sunt confidențiale, pecizează Eurostat.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Ciclismul promovează sănătatea și bunăstarea personală, este economic în măsura în care poate înlocui folosirea mașinilor private, ajutând la reducerea poluării aerului. Datele privind numărul de biciclete produse în UE anul trecut vin de la studiul PRODCOM privind producția de bunuri prelucrate, informează Eurostat.

Producția vândută de biciclete variază semnificativ în rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, de la aproximativ 1.500 de biciclete în Danemarca la peste 2,1 milioane de biciclete în Italia și peste 2,6 milioane în Portugalia, scrie Agerpres.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

În 2019, cei mai mari producători de biciclete au fost: Portugalia (2,7 milioane de biciclete), Italia (2,1 milioane), Germania (1,5 milioane), Polonia (0,9 milioane) și Olanda (0,7 milioane), Franța (0,55 milioane de biciclete), Bulgaria și România (ambele cu 0,52 milioane de biciclete).

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete
uniunea europeană