UPS înființează o nouă companie și solicită certificare pentru a oferi servicii de livrare cu drone

UPS înființează o nouă companie și solicită certificare pentru a oferi servicii de livrare cu drone
scris 26 sep 2019

UPS a solicitat Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) certificare pentru a opera zboruri comerciale cu drone în rețeaua UPS, prin intermediul noii sale subsidiare UPS Flight Forward, care se va concentra pe dezvoltarea și exploatarea sistemelor de aviație fără pilot.

În prezent, UPS operează servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutină care implică transportul de produse medicale în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livrează probe medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, suplimentând astfel serviciile de livrare la sol. UPS intenționează să extindă serviciul de livrare cu drone și în cadrul altor spitale și unități medicale, scrie News.ro.

Sondaj online: 64% dintre șoferii respondenți s-au urcat cel puțin o dată la volan după ce nu au dormit o noapte întreagă, 1 șofer din 4 a ațipit la volan CITEȘTE ȘI Sondaj online: 64% dintre șoferii respondenți s-au urcat cel puțin o dată la volan după ce nu au dormit o noapte întreagă, 1 șofer din 4 a ațipit la volan

”Noua companie ar putea primi certificarea Part 135 chiar din acest an, ceea ce va consolida poziția UPS ca una dintre primele companii certificate din SUA ce derulează operațiuni comerciale cu drone. După ce va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward va deveni una dintre primele companii certificate din SUA ce efectuează zboruri de rutină cu drone. Această certificare reglementează derularea de zboruri cu drone care depășesc raza vizuală a unui operator și a zborurilor de zi sau noapte”, informează compania.

Astfel de zboruri sunt restricționate în Statele Unite și primesc aprobare doar în situații speciale.

”UPS utilizează tehnologia pentru a transforma modul în care ne desfășurăm activitatea. Înființarea de către UPS a unei companii care oferă sevicii de livrare prin intermediul dronelor și solicitarea certificării pentru demararea de astfel de operațiuni cu caracter regulat reprezintă un moment istoric atât pentru UPS, cât și pentru industria serviciilor cu drone și de logistică, în general”, a spus Scott Price, Chief transformation and strategy officer în cadrul UPS.

Spre deosebire de certificările FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrală Part 135 a FAA, care reglementează din punct de vedere legal o companie ca operator de transport și operator aerian certificat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ups
drone