Vânzările auto din China au scăzut, primul declin din ultimele 14 luni

Vânzările auto din China au scăzut, primul declin din ultimele 14 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2021

Vânzările auto pe piața chineză au scăzut cu 3% în mai, încheind cele 13 luni de creștere consecutivă, începând din aprilie 2020, după criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, livrările pe cea mai mare piață auto din lume au totalizat 2,13 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2020, a informat Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În primele cinci luni din acest an, vânzările au crescut cu 36%, la 10,88 milioane de vehicule.

Deficitul global de semiconductori și creșterea prețurilor materiilor prime au afectat semnificativ producătorii auto din China, a afirmat Chen Shihua, din cadrul CAAM. Acesta a adăugat că Asociația Producătorilor Auto din China își menține previziunile pozitive privind sectorul auto.

Anterior, CAAM previziona o creștere a vânzărilor pe piața auto chineză de 6,5% anul acesta.

Ca un semn promițător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice și hibride s-au majorat cu 160% în mai, la 217.000 unități.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc și BYD, și-au extins capacitățile de producție în China, unde autoritățile promovează automobilele electrice și hibride pentru a reduce poluarea.

Tesla Inc a vândut în mai 33.463 mașini electrice produse la fabrica sa din China. Alți producători auto, cum ar fi Honda Motor, Geely și General Motors, au raportat livrări mai scăzute luna trecută.

Autoritățile de la Beijing vor ca automobilele electrice și hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, față de aproximativ 5% acum.

China este responsabilă pentru 27% din producția auto globală, față de 7% în 2003, conform datelor UBS. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini