Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2022

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 24% în iunie, la 140.958 unități, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Este cel mai redus nivel al înmatriculărilor de mașini noi în Marea Britanie în luna iunie din 1996, deficitul de componente continuând să afecteze noile achiziții și realizarea comenzilor existente, a apreciat SMMT.

FOTO Haos pe aeroporturi. Mesaj transmis \ CITEȘTE ȘI FOTO Haos pe aeroporturi. Mesaj transmis "ghinioniștilor"

În iunie, Dacia a vândut 2.372 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 120,86% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.074 de unități, scrie Agerpres.

În topul celor mai bine vândute modele în iunie se află Vauxhall Corsa, Tesla Model Y, MINI, Nissan Qashqai și Volkswagen Golf.

Cota de piață a vehiculelor electrice s-a situat la 16,1% în iunie (de la 10,7% în perioada similară din 2021), în timp ce pentru vehiculele pe benzină a scăzut la 44%, iar la cele diesel la 5,7%. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

"Deficitul de semiconductori afectează înmatriculările de mașini noi mai mult decât restricțiile din 2021", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Luna trecută, SMMI a înrăutățit estimările privind vânzările de mașini noi în Marea Britanie în acest an la 1,72 milioane, față de prognoza precedentă, de 1,89 milioane.

În primele șase luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 12%, la aproximativ 802.000 unități. Este al doilea cel mai redus nivel al înmatriculărilor de mașini noi în Marea Britanie în primul semestru din 1992.

În perioada ianuarie-iunie 2022, Dacia a vândut 12.111 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 75,52% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 6.900 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele șase luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Puma, Nissan Qashqai, MINI și Kia Sportage.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie