Vânzările de vehicule noi din SUA ar putea marca cel mai slab volum în primul trimestru din ultimul deceniu

Vânzările de vehicule noi din SUA ar putea marca cel mai slab volum în primul trimestru din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2022

Vânzările de vehicule noi din SUA ar putea scădea în martie și ar putea marca cel mai slab volum în primul trimestru din ultimul deceniu, pe măsură ce deficitul de cipuri și criza din Ucraina comprimă stocurile, a declarat firma de cercetare Cox Automotive, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se preconizează că volumul va scădea cu peste 24%, la aproximativ 1,22 milioane de unități în martie și cu peste 16% în primul trimestru, scrie News.ro.

Autostrada Ford - Grindeanu amenință cu rezilierea contractului. Gropi cu oseminte descoperite CITEȘTE ȘI Autostrada Ford - Grindeanu amenință cu rezilierea contractului. Gropi cu oseminte descoperite

”Nu vă lăsați înșelați, această piață este blocată la un volum redus”, a spus Charlie Chesbrough, economist senior la Cox Automotive, adăugând că vânzările vor rămâne la nivelurile actuale până când oferta se va îmbunătăți.

Noile restricții legate de Covid-19 din China, precum și invazia Rusiei în Ucraina au readus blocajele de aprovizionare care fuseseră eliminate în ultimele luni.

În ciuda cererii puternice, Cox Automotive se așteaptă ca rata anuală a vânzărilor ajustată sezonier în această lună să fie de aproximativ 13,1 milioane, semnificativ mai mică decât cea de 17,6 milioane din martie trecut.

Vânzările de vehicule ușoare din SUA ar putea ajunge la 15,3 milioane în acest an, în scădere cu 700.000 de unități față de prognoza inițială din ianuarie, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
sua