Vânzările globale de vehicule electrice au crescut

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 69% în ianuarie față de anul precedent, dar au scăzut cu 26% față de decembrie, ca urmare a reducerii subvențiilor sau a regulilor mai stricte din Germania și Franța și a vânzărilor mai scăzute, sezonier, în China, a spus firma de cercetare de piață Rho Motion, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de mașini complet electrice, sau vehicule electrice cu baterie (BEV), și hibride plug-in au atins 1,1 milioane în ianuarie, față de 660.000 în ianuarie 2023, scrie News.ro.

Rechemare Dacia Duster, probleme la airbaguri CITEȘTE ȘI Rechemare Dacia Duster, probleme la airbaguri

Managerul de date al Rho Motion, Charles Lester, a declarat pentru Reuters că vânzările de vehicule electrice în Germania și Franța au scăzut cu aproximativ 50% în ianuarie față de decembrie, după ce Germania și-a abandonat subvențiile și Franța a înăsprit cerințele pentru subvenții.

Dar el a adăugat că noile limite de CO2 pentru Uniunea Europeană, care intră în vigoare în 2025, înseamnă că producătorii de automobile își vor petrece anul acesta sporind ofertele de modele BEV și hibride.

”Ceea ce va stimula cu adevărat vânzările sunt standardele UE de emisii pentru 2025”, a spus Lester.

Pe piața din SUA și Canada, vânzările din ianuarie au crescut cu 41% față de acum un an și aproape s-au dublat în China.

Vânzările în UE, Asociația Europeană de Liber Schimb (AELS) și Regatul Unit au crescut cu 29%.

O greșeală de redactare în comunicatul privind rezultatele rivalului Uber a făcut ca acțiunile să atingă un maxim al ultimelor 52 de săptămâni. \ CITEȘTE ȘI O greșeală de redactare în comunicatul privind rezultatele rivalului Uber a făcut ca acțiunile să atingă un maxim al ultimelor 52 de săptămâni. "Greșeala mea... A fost o eroare gravă, dar a fost vorba de un zero."

Față de decembrie, vânzările în China au scăzut cu 26% înainte de Anul Nou Chinezesc. Au scăzut cu 32% în Europa și cu 14% în SUA și Canada.

Luna trecută, la raportarea rezultatelor, General Motors a spus că va lansa vehicule hibride plug-in în America de Nord, inversând strategia de ocolire a sistemelor de propulsie hibride de pe această piață.

Vânzările de hibride din SUA au crescut, deoarece consumatorii se opun prețurilor mari ale vehiculelor electrice și provocărilor legate de infrastructura de reîncărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
rho motion