Veniturile Air France-KLM au scăzut cu 120 mil. euro în ultimele două luni din 2015, pe fondul atentatelor de la Paris

Veniturile Air France-KLM au scăzut cu 120 mil. euro în ultimele două luni din 2015, pe fondul atentatelor de la Paris
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 ian 2016

Atentatele teroriste din noiembrie de la Paris au avut un impact negativ de 120 milioane de euro asupra veniturilor Air France-KLM din ultimele două luni ale anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de grupul franco-olandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La nivelul lunii decembrie, impactul atacurilor asupra veniturilor operatorului aerian a fost estimat la 70 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Air France-KLM. Pentru luna noiembrie, compania a anunțat venituri în scădere cu 50 milioane de euro din cauza atacurilor.

"Rezervările de bilete în luna decembrie indică o revenire progresivă a activității", se arată într-un comunicat al Air France-KLM.

Air France-KLM a transportat 6,72 milioane de pasageri în decembrie, în urcare de la 6,5 milioane de pasageri în luna anterioară. Comparativ cu ultima lună a anului 2014, numărul pasagerilor a rămas constant în decembrie.

În 2015, companiile grupului Air France-KLM au transportat 89,8 2milioane de pasageri, în creștere cu 2,8% de la 87,36 milioane de pasageri în anul precedent. Pe segmentul cargo, grupul a consemnat o scădere de 8,5%, la puțin peste 9 milioane de tone.

Air France KLM: Peste 100 de destinații intercontinentale cu până la 40% mai ieftine CITEȘTE ȘI Air France KLM: Peste 100 de destinații intercontinentale cu până la 40% mai ieftine

130 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite în atacurile teroriste din 13 noiembrie de la Paris, revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Potrivit băncii centrale franceze, impactul atacurilor asupra turismului și sectorului serviciilor este estimat la 0,1% din PIB la nivelul ultimului trimestru din 2015.

Air France-KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian global și lider de piață pe zborurile pe distanțe lungi cu plecare din Europa. Flota companiei este formată din 546 aeronave, iar rețeaua acoperă 316 de destinații din 115 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, și Amsterdam-Schiphol.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm
venituri
atentate
paris
pasageri
rezervari