Versiunea actualizată a softului Boeing 737 MAX este ”adecvată operațional”, potrivit unei comisii de aviație a SUA

Versiunea actualizată a softului Boeing 737 MAX este ”adecvată operațional”, potrivit unei comisii de aviație a SUA
scris 17 apr 2019

O comisie a Administrației Federale pentru Aviație (FAA) din Statele Unite a constatat că o versiune actualizată a softului avionului Boeing 737 MAX este ”adecvată operațional”, transmite Reuters.

Boeing a anunțat în această lună că în următoarele săptămâni va trimite oficial FAA, spre aprobare, o versiune actualizată a softului avionului Boeing 737 MAX și că va oferi training suplimentar pentru sistemul anti-blocare, scrie News.ro.

ING a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni CITEȘTE ȘI ING a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni

Proiectul de raport al Comisiei pentru standardizarea zborurilor a FAA mai arată că este necesar un training suplimentar pentru sistemul anti-blocare, dar nu este nevoie ca trainingul să aibă loc pe un simulator.

Potrivit comisiei, trainingul la sol trebuie să se refere la ”descrierea sistemului, funcționalitate, condițiile de defectare asociate și alertarea personalului de zbor”.

Acțiunile Boeing au crescut cu până la 2% în urma informațiilor, dar firma Institutional Shareholder Services a recomandat investitorilor să preseze compania să voteze în favoarea unei propuneri a acționarilor de a separa rolurile de președinte și de director general.

Reprezentanții Boeing nu au comentat imediat informațiile. FAA trebuie încă să aprobe pachetul software și trainingul după ce Boeing le va prezenta oficial agenției, a declarat un purtător de cuvând al FAA.

Peste 300 de avioane Boeing 737 MAX au fost consemnate la sol în întreaga lume, în urma prăbușirii a două aeronave 737 MAX, una în Indonezia, în octombrie, și o alta în Ethiopia, în luna martie. Accidentele au provocat moartea a peste 350 de oameni.

FAA va organiza totodată o evaluare comună cu autoritățile de reglementare din China, Europa, Canada, Brazilia, Indonezia, Ethiopia și alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
boeing