VIDEO 5.000 de vehicule autonome, fără șofer, fără volan, fără parbriz, au primit aprobare să circule pe stradă

VIDEO 5.000 de vehicule autonome, fără șofer, fără volan, fără parbriz, au primit aprobare să circule pe stradă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2020

NHTSA, autoritatea americană de transport, a anunțat că a aprobat startup-ului Nuro Inc. să scoată în trafic o flotă de 5.000 de vehicule speciale, complet electrice. Mașinile nu au control uman, oglinzi și nici măcar volan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania de robotică Nuro Inc. a primit aprobare de la autoritățile americane să introducă pe piață vehiculul R2, un vehicul de livrare conceput să ruleze autonom, fără pasageri sau șofer, fiind destinat exclusiv licrărilor de mărfuri. Operarea lor se face automat, de la distanță, cu ajutorul sistemelor de conducere autonome instalate la bord.

Este pentru prima dată când astfel de vehicule primesc aprobarea NHTSA de a circula pe șosele liber, mai ales că vehiculele nu îndeplinesc cele 75 de standarde de siguranță pe care un vehicul trebuie să le bifeze atunci când primește omologare. Printre altele, au fost exceptate de la condițiile tehnice detalii precum oglinzi retrovizoare sau parbriz, pentru că sunt fără sens, după cum au declarat reprezentanți ai autorităților care au dat avizul.

VIDEO 5.000 de vehicule autonome, fără șofer, fără volan, fără parbriz, au primit aprobare să circule pe stradă

Avizul de circulație a fost acordat pentru o perioadă de doi ani, transporturile urmând să reprezinte livrarea de marfă pentru restaurante, magazine și alte companii. Faptul că deplasarea se face cu viteză redusă a contribuit la înlesnirea acordării avizelor. În plus, vehiculele sunt monitorizate de un dispecerat, care poate prelua controlul în cazul în care ceva neprevăzut se petrece.

CLASAMENT Cele mai rechemate mașini în service, anul trecut, au fost ale unei mărci premium. Pe ce loc se află Dacia CITEȘTE ȘI CLASAMENT Cele mai rechemate mașini în service, anul trecut, au fost ale unei mărci premium. Pe ce loc se află Dacia

Vehiculul R2 a fost descris de companie ca un „robot electric de livrare”, el urmând să facă transporturi scurte, pe străzi prestabilite. Mașina are dimensiunile reduse, cu lățimea de aproximativ jumătatea față de un automobil normal. Potrivit companiei Nuro, americanii pierd foarte mult timp pe transportat lucruri și asta face posibil un viitor în care „totul vine la tine, la cerere, gratis”.

Nuro Inc. a fost fondat în 2016 de doi foști ingineri care au lucrat la proiectul mașinii autonome Google. Ei au reușit să atragă, anul trecut, aproape 1 miliarde de euro de la SoftBank, prin Vision Fund, investiție care a ridicat valoarea companiei la 2,7 miliarde dolari. În 2018, Nuro a prezentat prima versiune a vehiculului, R1, care a trecut toate testele de deplasare autonomă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicul autonom
masina autonoma
vehicul pentru livrari
nuro
robot r2 nuro