VIDEO Alunecare masivă de teren pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Se poate ajunge inclusiv la schimbarea traseului

VIDEO Alunecare masivă de teren pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Se poate ajunge inclusiv la schimbarea traseului
scris 10 sep 2021

O alunecare masivă de teren a avut loc pe șantierul dintre Nădășeu și Zimbor, de pe Autostrada Transilvania, arată o înregistrare video publicată de Asociația Pro Infrastructură, care susține că aceasta ar putea duce inclusiv la modificarea traseului autostrăzii, pe traseu fiind identificate patru zone cu dealuri instabile.

Asociația arată că alunecarea de teren este cunoscută și avansează, iar Bechtel, primul constructor al autostrăzii, nici măcar nu a „atacat” zona cu probleme în timp ce, pentru al doilea contract, firma Maltauro a cerut costuri suplimentare imense, arată g4media.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

„Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, susține Asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania
prabusire