VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit
scris 19 ian 2022

Primul tronson în lucru al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, secțiunea 1 de la Sibiu la Boița se află la un stadiu fizic destul de avansat, iar pentru finalul anului 2022 există premisele pentru darea în trafic, chiar și dacă doar în sistem half-profile pe viaductul Tălmăcel - cea mai impresionantă lucrare din proiect. Viaductul Tălmăcel este executat în consolă - se toarnă tablierul podului dinspre picioarele podului spre exterior - iar primele elemente turnate au ajuns să se unească pe una dintre căile podului.

Lucrările pe A1 Sibiu - Boița (13,17 km) au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la circa 60%, fiind făcute mare parte din cele mai grele lucrări de executat, scrie Hotnews.ro.

Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul

Noutate acum vine de la Viaductul Tălmăcelu, acolo unde primele segmente s-au unit (minutul 4.10) și urmează a fi betonată conexiunea. Urmează apoi o altă conexiune a segmentelor (min 4.45) unse se lucrează momentan la armare.

Termenul oficial al proiectului este martie 2023, dar sunt șanse bune ca acestea să se finalizeze în avans, în 2022, cel puțin așa spunea în vară fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Deschiderea anticipată s-ar putea face totuși în sistem half-profile (pe o cale) pe viaductul de la Tălmăcel, cea mai complexă și spectaculoasă lucrare de pe traseu (min 10.44 în video)

Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu, spunea Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada a1
sibiu - pitești