VIDEO Circulația trenurilor între Franța și Italia a fost întreruptă, din cauza unei alunecări masive de pietre în Savoia

VIDEO Circulația trenurilor între Franța și Italia a fost întreruptă, din cauza unei alunecări masive de pietre în Savoia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

Circulația feroviară între Franța și Italia a fost oprită luni, după o alunecare masivă de pietre în Valea Maurienne, care provoacă dificultăți și pentru traficul rutier, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Căile ferate franceze, SNCF, precizează că închiderea circulației feroviare va dura cel puțin până miercuri.

X testează facilități de angajare pentru companii CITEȘTE ȘI X testează facilități de angajare pentru companii

Duminică, în jurul orei locale 17.15, "mai multe stânci, reprezentând un volum de aproximativ 700 m3" s-au prăbușit peste ecranul de protecție instalat pe RD 1006, într-un "sector deosebit de atent supravegheat", a explicat prefectura din Savoia într-un comunicat. Alunecarea de pietre a provocat oprirea circulației trenurilor între Franța și Italia pe linia Chambéry-Torino, precum și a trenurilor TER în valea Maurienne, a precizat SNCF.

Ministrul transporturilor, Clément Beaune, a avertizat că o revenire la normal "va dura mai multe zile", scrie News.ro.

"După alunecarea masivă de teren de ieri în Maurienne, serviciile noastre publice sunt mobilizate pentru a restabili traficul rutier și feroviar cât mai repede posibil. Prioritate absolută pentru siguranța tuturor", a scris ministrul pe X (fostul Twitter).

Pentru trenurile TER, punctul terminus este acum Saint-Jean-de-Maurienne, iar pentru autocarele TER, ultima stație este Saint-Michel-Valloire.

Pe cale terestră, drumul RD 1006 a fost închis în zona alunecării de teren, între intersecția RD 1006 / RD 215 și intersecția Le Freney.

Autostrada Maurienne, A43, a fost, de asemenea, închisă între bretelele 29 și 30, în ambele sensuri de circulație (St-Michel-de-Maurienne și Le Freney), pentru o perioadă nedeterminată, "până la îndepărtarea resturilor depuse pe autostradă în urma alunecării de teren".

De asemenea, tunelul rutier de la Fréjus este închis circulației pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone în ambele sensuri, Franța-Italia și Italia-Franța. "Prin urmare, camioanele și autocarele sunt sfătuite să folosească tunelul Mont-Blanc sau autostrada A8", anunță Prefectura.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
franta
italia
savoia
pietre