VIDEO Citroen a înlocuit denumirea Picasso pe monovolumele familiei C4 cu SpaceTourer

VIDEO Citroen a înlocuit denumirea Picasso pe monovolumele familiei C4 cu SpaceTourer
scris 2 apr 2018

Citroen a anunțat oficial trecerea de la numele Picasso, folosit pentru modelele sale din categoria MPV, la SpaceTourer, așa cum a anunțat la conferința de presă de la Geneva. Acum, este deja lansat primul model Citroen C4 SpaceTourer, prin intermediul unor clipuri publicitare.

Istoria numelui Picasso este una lungă, Citroen având un cotnract de licențiere acordat de familia celebrului pictor. Devenit un veritabil brand pentru Citroen, Picasso a fost, în acelși timp un motiv de cheltuieli suplimentare, generate de plata drepturilor de utilizare a numelui. Pierderea de volume pentru MPV-uri, în utlimii ani, a readus în actualitate dorința constructorului francez, parte a PSA Group, de a renunța la Picasso. La Geneva, a  fost anunțată pentru prima dată trecerea la noile nume, iar acum marca franceză lansează pe piață primul model, cel mai vândut din această familie de monovolume, C4 SpaceTourer, care înlocuiește C4 Grand Picasso.

Francezii au realizat o serie de videoclipuri, intitulate „Vivement la route” (Trăind pe șosea), în care protagoniști sunt membrii unei familii care trece printr-o serie de încercări dificile în concediu și doar mașina, un C4 SpaceTourer, le aduce confortul dorit.

Autoturismele de lux sunt vândute tot mai bine în Europa, în detrimentul limuzinelor medii. SUV-urile premium Volvo, Jaguar sau Alfa Romeo încep să depășească mărcile germane CITEȘTE ȘI Autoturismele de lux sunt vândute tot mai bine în Europa, în detrimentul limuzinelor medii. SUV-urile premium Volvo, Jaguar sau Alfa Romeo încep să depășească mărcile germane

Vânzările familiei C4 Picasso au scăzut anul trecut la aproape 100.000 de unități, în Europa, fiind cel mai redus nivel de la lansarea din 2013 a actualei generații (în 2014 erau vândute aproape 120.000 de unități) și cu mult mai puține decât volumele înregistrate de prima generație, care atingea un vârf de 190.000 de unități în 2008.

Pe piața din România, Citroeen C4 Picasso are un preț de pornire 19.340 de euro, în timp de C4 Grand Picasso costă 22.142 euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
citroen
picasso
spacetourer