VIDEO Compania italiană Iveco a prezentat un prototip al camionetei eDaily, alimentată cu hidrogen, dezvoltată cu Hyundai Motor

VIDEO Compania italiană Iveco a prezentat un prototip al camionetei eDaily, alimentată cu hidrogen, dezvoltată cu Hyundai Motor
scris 20 sep 2022

Compania italiană Iveco a prezentat un prototip al camionetei mari eDaily, alimentată cu hidrogen, pe care a dezvoltat-o împreună cu Hyundai Motor, acesta fiind primul rezultat tangibil al unui parteneriat mai larg între cei doi producatori auto, transmite Reuters.

Iveco și compania sud-coreeană Hyundai Motor au semnat în martie un acord preliminar pentru a explora cooperarea în ceea ce privește tehnologia vehiculelor partajate, aprovizionarea comună și furnizarea reciprocă, scrie News.ro.

Trenurile Intercity pot reveni la CFR Călători, după 8 ani de pauză. De ce vestea nu este chiar bună CITEȘTE ȘI Trenurile Intercity pot reveni la CFR Călători, după 8 ani de pauză. De ce vestea nu este chiar bună

În iulie, cele două companii au spus că Iveco își va echipa viitoarele autobuze alimentate cu hidrogen din Europa cu sisteme de celule de combustibil proiectate de marca Hyundai de mobilitate pe hidrogen, HTWO.

Iveco este deschisă în ceea ce privește continuarea unor astfel de cooperări, a declarat directorul general Gerrit Marx, la târgul comercial IAA Transportation de la Hanovra, invocând necesitatea de a se consolida în lumina schimbărilor rapide din industrie.

Noul vehicul eDaily, alimentat cu hidrogen, cu o autonomie de 350 km și o sarcină utilă maximă de 3 tone, este echipat cu sistemul de pile de combustie cu hidrogen de 90 kilowați (kW) de la Hyundai și un motor electric de 140 kW, a spus Iveco într-un comunicat.

Pachetul de baterii al vehiculului este furnizat de FPT Industrial, unitatea de propulsie a Iveco.

Iveco, cel mai mic dintre marii producători de camioane și autobuze din Europa, s-a angajat să dezvolte o gamă completă de vehicule cu emisii zero, pe măsură ce s-a separat la începutul acestui an de fosta sa companie-mamă CNH Industrial.

Iveco are o companie mixtă cu grupul american Nikola, pentru a produce camioane grele cu baterii electrice și celule de combustibil cu hidrogen.

Compania a mai spus luni că și Hyundai evaluează alte opțiuni de colaborare, de la vânzări încrucișate de produse în regiuni selectate până la dezvoltări comune în automatizarea și conectivitatea vehiculelor.

Iveco a adăugat că Hyundai ia în considerare și oportunități de aprovizionare de la FPT Industrial, în zona motopropulsoarelor convenționale de următoarea generație pentru vehicule comerciale.

Marx a spus că registrezele de comenzi sunt pline și că este posibil să se transfere clienților costuri mai mari de achiziție, rămânând, de asemenea, în timp ce compania este conștientă de prețurile mai mari ale energiei, pe măsură ce iarna se apropie.

viewscnt
Afla mai multe despre
iveco
hyundai motor